kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: Védem a szemem

Védem a szemem

Védem a szememet jobban, mint mást
Titkolom, ha lehet, sose lásd
Ne láss, ha szomorú, ne láss, ha sír
Õ is annyit lát csak, amit bír

Eltûnhet a sötét, feljöhet a fény,
A szemem úgyis lát, hát mit tehetek én

Rózsaszín szemüveg, szemüveg mi kék
De sose legyen vörös, ami ég
Én látok kifelé, befelé nem látsz,
Én látom azt a mozit, amit vársz

Ezért védem a szemem
Ezért õrzöm a szemem
Ezért védem a szemem
Talán nem csakis nekem

Orrodon szemüveg
Körülötted gáz
Csípi már a szemed, mit csinálsz
Engedj a könnynek
napszemuveg kell,
Sötét, mint a pokol, rejtsen el

Vele védem a szemem
Vele õrzöm a szemem
Ezért védem a szemem
Talán nem csakis nekem

Hol van, ha mindig rejteni kell,
Miért van, ha sosem nyithatod fel
Nappal, azt mondják minden igaz,
De a szem lát, azt súgja
Semmi sem az, amit vársz
Nem túl sok mit látsz
Rövid a lánc,

Én látok kifelé, befelé nem látsz,
Én látom azt a mozit, amit vársz,
A régi szemüveg tele könnyekkel
Sötét, mint a pokol felejtsd el,

Eltûnhet a sötét,
Feljöhet a fény,
A szemem erre vár, hát mit tehetek én

Hol van,

Rózsaszín szemüveg, szemüveg, ami kék
De sose legyen vörös, ami ég

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.