kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: Mint a vulkán

Mint a vulkán

Én már annyiszor elmondtam, hogy kémény kell a tűznek
Míg a szerelem meg nem halt, mi kell a férfinak s nőnek
Annyi veszély vár úgyis rád, ha meglepne készen várd.

Mint a vulkán
Kitörhet a visszafojtott vágy

Minden eldugott gondolatodban ott rejtőzik a sárkány
Minden szégyenlős mozdulatod egy rég kitervelt ármány,
És mert a szerelem ritkán lát, vakon futok hozzád.

Mint a vulkán
Kitörhet a visszafojtott vágy
A vulkán sötét szele elrepít hozzád
Hogy többé ne szálljak
Hogy végleg megálljak
Hát fogjál át lágyan
Mindig ez volt a vágyam
Ma még azt se bánnám
Ha az ég szakadna le rám

S mint a vulkán
Kitörhet a visszafojtott vágy

Nekem rég jelekből áll, s nem szép szavakból az élet
Nem is hiszem, hogy átvernél, vagy én vernélek át téged
És mert lehunyt szemmel is látlak, vakon futok hozzád

S mint a vulkán
kitörhet a visszafojtott vágy

Óoooh, ooooh
Sötét kráterek szélén járok de vágyam már nálad jár
Óoooh, óoooh,
Már az őrület szélén állok, és lehet, hogy késő már
Mint a vulkán
Kitörhet a visszafojtott vágy
Mint a vulkán
Sötét szele elrepít hozzád
Hogy többé ne szálljak, hogy végleg megálljak
Mint a vulkán, kitörhet a vissazfojtott vágy

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.