kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: Ki lesz, ki újra elhozza?

Ki lesz, ki újra elhozza?

Ki lesz ki gyertyát gyújt majd
Ki lesz ki fáklyát
Ki lesz ki lángot hozhat
Égő máglyát

Miért kell úgy éreznem
Kihultem, mint a nagykohó
Valami elmúlt
Miért kell észrevennem
Ha nem fűt már mi régen jó volt,
Úgy tűnik jó volt

És remegek mert rég nem fűtenek rózsaszín álmok
Lehet, hogy jéghegyen állok
Hol vagytok szépszemű lányok
És mért mindig az tűnik el, aki kell a világon
A válaszodat várom

Ki lesz, ki gyertyát gyújt csak
Ki lesz ki fáklyát
Ki lesz ki újra elhozza a
Máglyák éltető lángját

Ki lesz ki gyertyát gyújt csak
Ki lesz ki fáklyát
Ki lesz ki újra elhozza a
Máglyák éltető lángját

Ki hozza szívünkbe vissza a
Máglyák éltető lángját

A jólét elkényeztet
Hidegben fázunk, ez a sorsunk
De jó a dolgunk
Mi légüres térben is éltünk
és élünk míg érzünk
És még sose féltünk
Lehet, hogy volt aki tőlünk

Reménytelen évek és elvetélt álmok után
Ennyi amit kérdünk

Ki lesz ki gyertyát gyújt csak
Ki lesz ki fáklyát
Ki lesz ki újra elhozza a
Máglyák éltető lángját
Ki lesz ki gyertyát gyújt csak
Ki lesz ki fáklyát
Ki lesz ki újra elhozza a
Máglyák éltető lángját

Ki hozza szívünkbe vissza a
máglyák éltető lángját

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.