Előadó: | Bobafett |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Halmosi Szabolcs Szántó László |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Underground rap, hip-hop |
Címkék: | Keressük! |
Répa, retek, gyertek
Répa, retek, gyertek
Répa, retek, gyertek
Répa, retek, gyertek
Van tea? Citrom? Ja majd szedünk le a fáról.
Mi?
Van tea? Citrom? Ja majd szedünk le a fáról.
Bazegmámámeginmánmegmá' mi?
Mi?
Nem is úgy akartam mondani, hanem így, figyelj!
Megvolt a krumpli, a hagyma meg miden
A zeller, levágtuk, megmostuk
Beraktuk az alapba, pörköltük
Ja nem nem nem nem nem nem pörköltük, hanem
Pirítottuk, le a hagymát, rá a vizet
Meg rá a... kezet mostam, hugyozás előtt, meg után
Mer én így csinálom a levest.
Van tea? Citrom? Ja majd szedünk le a fáról.
Mi?
Van tea? Citrom? Ja majd szedünk le a fáról.
Bazegmámámeginmánmegmá mi?
Mi?
Nem is úgy akartam mondani, hanem így, figyelj!
Megjöttek ezek a házlakók, akitokalaklaka'
Vagy nem toklaknak, hanem akik ott laknak
Mondtam egyetek valamit, egyetek szépen.
Jóétvágyat!
Terítsetek a merőkanálhoz, egyetek
Nőjön meg a begyetek.
Jó volt a segge, mondtuk neki a kiccsajnak
Nem értette mer' külföldiül beszélt.
De mostmár tudja, hogy magyarul úgy mondják, hogy
Jó a segged... kiccsaj.
Citrom? Ja majd szedünk le a fáról.
Mi?
Van tea? Citrom? Ja majd szedünk le a fáról.
Mi?
Van tea? Citrom? Ja majd szedünk le a fáról.
Mi?
Van tea? Citrom? Ja majd szedünk le a fáról.
Répa, retek, gyertek.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál