Előadó: | Andrádi Zsanett |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Miklós Tibor |
Szomor György |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Musical |
Címkék: | Keressük! |
Túl hamar jött,
Talán túl szép is volt...
Pár boldog perc,
Úgy, mint rég: rólunk szólt.
De a végzet utolért
És bárhogy is futnék
Nincs út, miért?
Túl nagy a tét
Boldog így hogy lennék?
Hol bújhatnék?
Örökké ez kísért...
Ami másnak szenvedés
Már vinni túl nehéz
Eldőlt mennyit érsz!
Hány el nem mondott szó?
Szívünkig ható,
Érzés vár még ránk?
Mennyi boldogság,
Vágy és szenvedély
Hány szerelmes éj,
Mit együtt élnénk át!
Hány élet veszne el?
Nincs a Földön hely,
Hol nem találna ránk
A jajszó és a vád...
Nincs oly édes éj,
Fojtott szenvedély,
Mely ezt feledtetné...
(párbeszéd)
Hány élet veszne el?
Nincs a Földön hely,
Hol nem találna ránk
A jajszó és a vád!
Nincs oly édes éj,
Fojtott szenvedély,
Mely ezt feledtetné!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál