dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fanka és Kowa: A bölcsődtől a sírodig

Fanka és Kowa - A bölcsődtől a sírodig

on on on on on
Album: nincs kép
Előadó: Fanka és Kowa
Album: Expedíció
Megjelenés: 2012
Hossz: 03:57
Szövegírók: Balázs Gyula
Csölley Tamás
Kőházy Ferenc
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'A bölcsődtől a sírodig' dalszöveg ?
A szöveg a megbocsátás, az elengedés és az idő haladásának fontosságáról szól. A szerzők arra ösztönzik az olvasót, hogy éljen a jelenben és tegye meg, amit meg kell tenni, mielőtt az idő elfogy. Hangsúlyozzák, hogy bár néha nehéz megérteni vagy elengedni bizonyos dolgokat, ezek nélkülözhetetlenek a személyes növekedéshez. Biztatnak arra, hogy az emberek bocsássanak meg maguknak és másoknak, mivel ez segít a lelki békében. Végül arra emlékeztetnek, hogy mindenki visszatér egyszer és a születésünk végül a halálunk lesz.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 12, összesen 92185 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A bölcsődtől a sírodig

[-Kowa-]

Ha valamit meg kéne tenned,
Ha valamit el kéne mondani
Igen, minden seb begyógyul
Benned van, hogy ideje van megbocsájtani

[-Fanka-]

Az órádból lehet, kimerül az elemed
Az élet megy tovább, tedd, amíg teheted
Valóban végtelen, de ez a testem
A galaxis tengerén szélnek eresztem

[-Kowa-]

Mert valakit be kell, hogy engedj
'S bár nem szégyen néha nem érteni
De van, amit el kell, hogy engedj
És van, hogy neked kell vitorlát bontani

[-Fanka-]

Megbocsájtani magadnak kéne már
Miért nem látod meg, ott a kék madár
Lehetünk együtt, bent mégis egyedül
A világod felett figyeld, ahogy elrepül


Refrén: [-Kowa-]

Mert sokmindent nem lehet
De van, amit jobb még ma szavakba önteni
Amíg van időd hozzá, a bölcsődtől a sírodig
Mer' van, amit elég, ha rejt a szív mélye
Akad, amit muszáj megosztani
Amíg van időd hozzá, a bölcsődtől a sírodig


[-Fanka-]

Annyi délután, amennyi hajnal volt
Volt, aki itt maradt, volt, aki barangolt
Mindenki visszatér egyszer egy napon majd
A motorod leég, ha a pénz agyon hajt
Ne felejts találni, keresni kevés már
Az élet halkan jár, melletted elsétál
A harag hangos úr, de ne vedd komolyan
Mint az irigység, na, ő is pont olyan
Amíg te nem figyelsz, tekerik a kormányt
A szakadék közeleg, ők padlóig nyomják
Ideje váltani, a híd már nincs messze
Ébredésed talán álmod ihlette
Aki, ha körbeért, tegyen le nagy tétet
Dupla vagy semmi lesz, így játszik az élet
Ne várj a holnapra, a ma a barátod
Így lesz a születésed majd a halálod


Refrén: [-Kowa-]

Bár sokmindent nem lehet
De valamit jobb még ma szavakba önteni
Amíg van időd hozzá, a bölcsődtől a sírodig
Mer' valamit elég, ha rejt a szív mélye
Akad, amit muszáj megosztani
Amíg van időd hozzá, a bölcsődtől a sírodig


[-Fanka-]

Így vagy úgy, valahogy látod a világot
Csodálod, vagy éppen taposod a virágot
Hiszel valamit, valamit meg nem
De, ha hiszed, ha nem, ez így van rendben

[-Kowa-]

Ha valamit megbántál végül
'S már jobb lenne mindent eltemetni
Elölről már nem, de újra
Bármikor el tudod kezdeni

[-Fanka-]

Az igazság szavakba' mindig hazugság
Gyere háborúzzunk, hozom a fapuskát
Nevess, ha sírok, sírj, 'mikor nevetek
Hogy mi is lehessünk ősz hajú gyerekek

[-Kowa-]

Mert valakit be kell, hogy engedj
'S bár nem szégyen néha nem érteni
De van, akit el kell, hogy engedj most
Mer' láncokba ki tudna repülni?!


Refrén: [-Kowa-]

Bár sokmindent nem lehet
De valamit jobb még ma szavakba önteni
Amíg van időd hozzá, a bölcsődtől a sírodig
Mer' valamit elég, ha rejt a szív mélye
Akad, amit muszáj megosztani
Amíg van időd hozzá, a bölcsődtől a sírodig

Bár sokmindent nem lehet
De van, amit jobb még ma szavakba önteni
Amíg van időd hozzá, a bölcsődtől a sírodig
Mer' van, amit elég, ha rejt a szív mélye
Akad, amit muszáj megosztani
Amíg van időd hozzá, a bölcsődtől a sírodig

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál