Előadó: | Dr. Grog |
---|---|
Album: | Idea és valóság |
Megjelenés: | 2013 |
Hossz: | 3:21 |
Szövegírók: |
Gazdag Tibor |
Pölöskei Gábor |
|
Kiadó: | Szerzői |
Stílus: | Hard Rock |
Címkék: | Keressük! |
Cupido félénken röpíti nyilát,
Szerelem helyett lövi a halált.
A törpe hős harcol, és ágál,
Elhiszem neki, mert ő áll a vártán.
Nevetek, sírok, ahogy azt kéred,
Megteszek mindent, csak ne ölj le végleg...
A sorskrupié kidobja csendben,
A fekete jel, megint vesztettem.
Azt hittem, jó lesz, vártam soká,
Egy Odüsszeusz, hogy hazatalál.
Kenyér és cirkusz lesz bőven, mondja,
Ha lehet, nekem csak a kenyeret dobja...
Gyáva aki kér, pondró a fűben,
Alulról súgom: ez nem így van, kérem...
Rossz számot húztam, megszoktam, nem gáz,
Utánam az özön, senki nem aláz.
A sorskrupié kidobja csendben,
A fekete jel, megint vesztettem.
Azt hittem, jó lesz, vártam soká,
Egy Odüsszeusz, hogy hazatalál.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál