dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
MC Daps: Nincs Mire Várnom

MC Daps - Nincs Mire Várnom

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: MC Daps
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 2, összesen 5284 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Nincs Mire Várnom

Lassan telnek a percek és fájnak az órák
Nincsen olyan másodperc hogy ne gondoljak rád
Tudom úgy érzed hogy jobb lesz így nekünk
És minden mi történt,már megtörtént velünk
Amin változtatni nem lehet,ezt én is jól tudom
de igaz a mondás,kár rágódni a múlton
inkább teszem amit kell és előre nézek
mert talpra kell állni,az újtól nem félek
persze megmaradsz bennem részem leszel örökre
senki nem lesz képes rá hogy emléked ki törölje
ahogy változnak az idők,úgy formálódunk mi is
de évek múlva még te bennem leszel mégis
viszont nem várhatok örökké én is tovább lépek
és amit elrontottam arra más színben nézek
még ha nem is akarom hogy már ne legyek te veled
igaz könnyes szemmel de mostmár elengedem a kezed


Ref.:Nincs mire várnom,mert tovább kell lépnem A legfontosabb hogy az életem boldogan éljem Nincs mire várnom,ez szép volt,de elmúlt Számomra is mostmár egy új élet indult


Vannak olyan dolgok amiket eddig nem láttam
Kitárult a világ,tudom sok felé nem jártam
de Zöld már a lámpa,és mindegy miben ülök
A kocsiban a földön vagy az égben fenn repülök
És látom már őt is akit eddig nem néztem
És lenne közös témánk,ami tetszene úgyérzem
Ami másnak bennem nem tetszett,az fogott meg téged
És megérted azt is mit a zene iránt érzek
Hol voltál eddig miért bújtál el előlem?
Vagy én nem vettelek észre mert mindent mellőztem?
Vagy csak ábránd vagy te is?még mindíg nem látlak
Hidd el ha meglelsz tárt karokkal várlak
Behunyom a szemem,és tudom hogy azt érzed
A tökéletes te vagy,én meghalnék érted
Az érzelmekkel vigyázok,mert mar mint a vegyszer
A szerelem is,mint a tűz már égetett meg egyszer


Ref.:Nincs mire várnom,mert tovább kell lépnem A legfontosabb hogy az életem boldogan éljem Nincs mire várnom,ez szép volt,de elmúlt Számomra is mostmár egy új élet indult

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

PIM70: A tárgyak társasága – írók gyűjteményei a Petőfi Irodalmi Múzeumban Jókai Mór sétapálcáitól Lázár Ervin nyakkendőgyűjteményéig


Mit gyűjtöttek a magyar írók a 19. században, a múlt századfordulón, az 1970-es években, és mit gyűjtenek ma? Mi került be mindezekből a Petőfi Irodalmi Múzeumba?


A PIM legújabb kiállítása, A tárgyak társasága – Írók gyűjteményei az írók gyűjtőszenvedélyét járja körül Jókaitól Lázár Ervinig, ezenkívül megszólaltat nyolc kortárs írót, és magát a múzeumot is a gyűjtő szerepében mutatja be, méghozzá egy kiemelt gyűjteményén, az írógépeken keresztül.


A tárlat a PIM alapításának 70. évfordulóját ünneplő gyűjteményalapú kiállítássorozat második állomása. Az első része, A halandóság törékeny arcai című íróportré-kiállítás már látogatható.




A tárgyak társasága három nézőpontból közelíti meg a gyűjtés fogalmát. A PIM által őrzött írói gyűjteményeket hat tematikus műtárgycsoportba rendezve mutatja be a kiállítás, a csoportok között olyan hívószavak segítik az eligazodást, amelyek utalnak a gyűjtésben megmutatkozó általános emberi motívumokra, ugyanakkor rámutatnak a gyűjtemények egyedi sajátosságaira, a gyűjtő életében játszott meghatározó szerepére is. Az írók tárgyai mellett az érdeklődők abba is bepillantást nyerhetnek, hogy a szépirodalmi szövegekben hogyan jelenik meg a gyűjtőszenvedély.




A kiállításon megtekinthető többek között Lázár Ervin nyakkendőgyűjteménye, néhány festmény Ady Endre és Csinszka egykori Veres Pálné utcai lakásából, továbbá helyet kaptak Tamási Áron szivarosdobozai, Gyurkovics Tibor különböző országokban vásárolt kalapjai, Karinthy Ferenc leányfalusi házának egyik ajtaja neves személyiségek aláírásaival, valamint Tandori Dezső játék medvéi is. A tárlat legkorábbi tárgyai Jókai Mór kagyló- és csigagyűjteményéből, illetve botgyűjteményéből származnak.




A kiállítás második rétegeként a látogatók nyolc kortárs író gyűjteményébe is betekinthetnek: Bartis Attila, Kukorelly Endre, Márton László, Rakovszky Zsuzsa, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Ugron Zsolna és Várady Szabolcs mesélnek tárgyi környezetükről, a tárgyakhoz való viszonyukról, gyűjteményeik és írásaik találkozási pontjairól.


A kiállítás legbelső terében a múzeum maga is mint gyűjtő kerül bemutatásra, méghozzá egy kiemelt gyűjteményével, az írógépekkel. Az írógép szimbolikus tárgyként az író és az elkészült mű között áll, közvetítő szerepben részese a mű keletkezésének. Látható Babits Mihály 1945-ben bombatalálatot ért írógépe is, amelyen életművének legjelentősebb részét írta.


Az írók gyűjteményei jól tükrözik birtokosuk személyiségét, szokásait, kapcsolatait, sőt emlékeit, vágyait, de szólhatnak akár műveinek világáról is. A szépirodalmi szövegekben a gyűjtés témája hangsúlyosan jelen van: kirajzolódnak bennük a gyűjtők különböző típusai, illetve olyan gyűjtemények, amelyeknek csak a képzelet szab határt. Az írók tárgyai eleve különleges aurával bírnak, s ezek között gyűjteményeik darabjai még inkább kitüntetett helyet foglalnak el. A kiállítás az író belső világának rejtettebb, kíváncsiságról, játékosságról, szenvedélyről árulkodó zugába ad betekintést.




A PIM gyűjteményében közel 4500 relikvia található, amelynek többsége hétköznapi tárgy, jelentőségük abban áll, hogy szorosan kötődnek az irodalom szereplőihez, egykor személyes környezetük részét képezték. Az író tulajdonában a tömegtermékek egyedi tárgyakká, a múzeumban hétköznapi tárgyakból relikviákká, kultikus értékű műtárgyakká válnak. Ez a metamorfózis a kiállítótérben folytatódik tovább, ahol eredeti kontextusuktól és rendeltetésüktől megfosztva, addig nem létező összefüggések rendszerébe kerülnek, új jelentéstartalmakkal gazdagodnak.


A kiállítás 2024. december 15-ig tekinthető meg.


A kiállítás kurátora: Zeke Zsuzsanna muzeológus, PIM

Grafikai tervezés: Csuport Andrea

Látványterv: H. Kocsis Annamária, PIM


Fotók: PIM