dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Hősök & Tkyd: Próbáld meg

Hősök & Tkyd - Próbáld meg 18 éven felülieknek!

on on on on off
Album: nincs kép
Megtekintve: Ma 9, összesen 18671 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Próbáld meg

/Brash/
Talpra magyar itthon ne legyél külföldön idegen
Ha több sebből vérzik állj mellé ne hagyjon hidegena
A hazád nem erre tanít apád meg anyád
Próbálj meg itt megélni legyen ez a tanyád
Gondolkozz ép ésszel kapaszkodj két kézzel ha fáj
A semmi is tud minden lenni ha kietlen a táj
Monokróm de ha jobban hangzik maradjon egyszínű
Lélegezz a víz alatt soha ne legyél kishitű
Nekem tetszel én szeretlek te szép Európa
Azon belül MO. én itt leszek öreg vén róka
Álljunk meg egy csókra néha kell ez is talán
Egy elfelejtett mozdulat ami újra rád talál
Beteg kor ez próbálj meg túlélni halkan
Mikor mindenki sír te vigadj maradj örök kattant
Legyél egyedi attól válsz majd különlegessé
Összeáll egy egységgé az a sok kimondatlan szó

Refrén
Na gyere próbáld meg Hősökkel Tkyddel
A négy ikon most a fél világon végig ver
Vedd el a kezedet a szemed elől
Ne higgy annak aki azt mondja a szeretet öl
Na gyere próbáld meg legalább magadnak
A szavak miatt érzed majd magadat szabadnak
Legyél olyan amilyen nem volt senki más
Akkor magadra találsz ez nem vitás

/Tkyd/
Próbálj meg beszélni a legtöbben csak makognak
A véletlen kizárva ez itt való világ vakoknak
A kp kaput nyit ez alagút egy pincébe
Hol a tehetség éhen hal de a sztorinak nincs vége...
Magának nem felel meg ki másoknak megfelel
Ha félúton feladod a felejtés megfejel
De ez a világ nem full HD
A hulladékot dobd a szívedből legyen a kurváké
Annyira imádtam az életet hogy nem tudtam elviselni hogy kurva sokszor félretett
Jönnek még kemény körök hidd el
Haladj az útból mert a Hősök összeállt a Kyddel
A megye visszavág az országnak de keményen
Hogy kimondjam hogy nagyban tolom miért toljam szerényen
Ajtót nyitok oda hová nem tudsz belépni
Ez belépő a máshová a szavaktól fogsz betépni
A nevem egyet jelent azzal ami hiányzik
Hogy minden ember szívéből egy jó nagy szelet hiánycikk
Próbálom a dolgokat helyükre tenni
Rosszat is szemügyre venni és ha kell fejükre kenni
Annyira vagyok életképes másfél perc alatt megírom mind mire a lélek képes
Négy évszak 4 MC Veszprém meg a pápai
Tkyd Hősök fenn a kéz mint a kék madár szárnyai...

Refrén

/Mentha/
Erős tartópilléreken mestergerenda
Tartást ad hogy büszkén mondhasd ki a neved ma
Most már nem kell félned csak szívből élned
De nehezebb megtartani a szintet mint elérned
Véged! Ha elhiszed hogy nincs a lentből fel
De nincs olyan hogy nincs kiút max mentőmellény kell
Na persze meg bízzál a holnapban
Próbáld meg nyakig szarban egy gumicsónakban
Minden csoda három napig tart
Úgyhogy mard amit bírsz mert az élet túl hard
Kard ki kard amíg a fal le nem omlik
A kitartás szavatossága él bennem életfogytig
A szeretetet lélegeztetni kell szájon át
Imádkozz hogy a kék madár feletted szálljon át
Sayonara! És leáll minden pacemaker
A világbékéhez nem elég tíz több peace még kell

/Eckü/
Elemózsia Cicc Koki Ünnepelj
Elterelő Combok Kérlek Übereld
Próba sokszor a szerencse mint a kelepce
Ha érzed amit én nem kérdezem hogy szeretsz-e
Akadálypálya ez tudod ilyen magyaros
Nem megy semmi egykönnyen ami folyik zavaros
Zivataros századok zsarnokok meg balekok
Míg nem egyedül hajrá család barát haverok
'Eksön' Cécó Kikerülve Ülősztrájkon
Ennél Cifrábbat Kigondol Ütöm-vágom
Ha a villany lekapcsol is dacolok a tévhittel
Hősöket a Tkyddel az ég felé nem térít el
Fennmarad amit épít fel az ember remélem
A hiphopban váltom valóra a reményem
Hogy mi lesz testvérem sikereket te neked
Bármerre is sodor: de találd meg a helyedet!

Refrén

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál