Előadó: | Szécsi Pál |
---|---|
Album: | Hagyjuk szívem |
Megjelenés: | 1971 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
S. Nagy István |
Németh Gábor |
|
Kiadó: | Hungaroton-Pepita |
Stílus: | Regtime, sláger |
Címkék: | Keressük! |
Hagyjuk, szívem,
nem kell nekem piti-piti-pitizni,
Úgyis hagyom,
mondd, hogy nagyon savanyú a ribizli.
Mondhatsz ilyet, mondhatsz olyat,
hiszi-piszi neked már.
Jobb lesz, ha szép csendesen szakítunk,
a múltra fátyolt borítunk,
elbúcsúzunk szépen a kapudnál.
Légy vele boldogabb, próbálj szerencsét,
ó nem is átkozlak én. Hogy az a...
Úgyis tudom büntet a sors éppen eléggé,
jobban talán, mint én szeretném. Nohát...
Had-juk, szívem,
nem kell nekem mese-mese-mesécske,
Jó volt nagyon,
vége, tudom, fütyülök az egészre.
Nem halunk bele, én se, te se,
bár egy kicsit nekem fáj,
De azért menj csak tőlem nyugodtan,
az utad én most kiadtam,
legfeljebb majd bánod, hogy becsaptál.
Légy vele boldogabb, próbálj szerencsét,
ó, nem is átkozlak én.
Úgyis tudom büntet a sors éppen eléggé,
jobban talán, mint én szeretném. Szóval
Hagyjuk, szívem,
nem kell nekem piti-piti-pitizni,
Hidd el nekem,
hogy nem lehet szánalomból szeretni.
Ott egy troli, szállj fel reá,
s életemből utazz el,
De aztán ne jöjj vissza, ne sírjál,
ne üzenj és ne írjál,
próbálkozzál másnál könnyeiddel.
Menj el!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál