Előadó: | Koncz Zsuzsa |
---|---|
Album: | Elmondom hát mindenkinek |
Megjelenés: | 1976 |
Hossz: | 2:39 |
Szövegírók: |
Karinthy Frigyes |
Tolcsvay Nagy László |
|
Kiadó: | Hungaroton-Pepita |
Stílus: | megzenésített vers |
Címkék: | Keressük! |
Nem hivalgó, cifra páva,
Nem modern az én szívem.
Egyszerűség lakik benne,
Mosolyogva, szelíden.
Egyszerű, de tiszta nóták,
Amiket én dalok -
Mert a szívem súgja őket,
Nem is olyan nagy dolog.
Úgy csicsereg az én szívem
Egyszerűen, szabadon,
Mint a pintyőke madárka
Fönt a lombos ágakon.
Ami a szívemen fekszik,
Azt dalolom, semmi mást:
Legelő, kicsiny birkáktól
Tanultam a versírást.
Egyszerű és tiszta nóta:
Gólyafészek, háztető -
Nincsen benne semmi, ámde
Az legalább érthető
A jó Isten egyszerűnek
Alkotta az eszemet,
Nincsen abban nagy modernség,
Csak szelídség, szeretet.
Kicsi kunyhó, szerető szív,
Messze égbolt, tiszta, kék -
Fulladjon meg Ady Endre
Lehetőleg máma még.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál