kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Ha én felnőtt volnék - Rátkay Márton Zenés Műhely: Mert én lennék az apukájuk

Mert én lennék az apukájuk

Hogyha egyszer gyermekeim lennének,
Minden este jönnének a vendégek.
A gyerekek fent lehetnek, ameddig csak jólesik,
De köztük csak én maradhatnék fenn egészen reggelig.
Sok gyereket szeretnék és úgy vigyáznék rájuk,
Mert én lennék, mert én lennék, mert én lennék az apukájuk.
Minden filmet megnéznénk a tévében.
De a végén csak én lennék még ébren.
Hogyha csókolóznak benne, azt csak én nézhetném meg,
Meg talán még megengedném néhány felnőtt vendégnek.
Sok gyereket szeretne és úgy vigyázna ránk
Mert ő lenne, mert ő lenne, mert ő lenne az apukánk.
Együtt csinálnánk mindennap vacsorát.
Májkrémből és mézből készült lakomát.
Ki eszik több fasírtmasszát, ebből állna a verseny,
De a palacsintatésztát csak én ehetném sütés előtt nyersen.
Sok gyereket szeretne és úgy vigyázna ránk
Mert ő lenne, mert ő lenne, mert ő lenne az apukánk.
Délután meg kimennénk az utcára.
Mindenki a legszakadtabb cuccába'.
Tapicskolnánk a tócsát, míg a cipőnk meg nem tellene,
De a forró, nyúlós kátrányba csak én léphetnék bele.
Sok gyereket szeretnék
és úgy vigyázna ránk,
Mert ő lenne, mert ő lenne, mert ő lenne az apukánk.
Sok gyereket szeretne és úgy vigyázna ránk,
Mert ő lenne, mert ő lenne, mert ő lenne az apukánk.

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.