Előadó: | Krampusz Karácsonyra - Szabad Ötletek Színháza |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Angyalka: Hol a vaj, a liszt, a mák?
Krampusz: Mit tegyünk, ha nincsen? Ha szétszakadt a zsák?
Unoka: Minden itt a spájzban megtalálható.
Krampusz: Ez az ünnepi buzgalom annyira megható!
Unoka: (Krampusznak) Add ide a piszkafát!
Krampusz: (kockacukorral dobál) Kapd el ezt a cukrot! Nagyra tátsd a szád!
Angyalka: Gyúrni kell a tésztát, kész a töltelék.
Unoka: Kérlek, segíts már!
Krampusz: Inkább pihennék.
Mind: Száll az édes illat! Ez aztán sütemény!
Krampusz: Nem bírom már, bele kell egyek én!
Unoka: A Krampusz szertelen!
Angyalka: Amit tesz, helytelen.
Krampusz: De mért lennék jó? Az kész fertelem! Jaj, nekem!
Angyalka: Kész a tészta, gyújts alá!
Krampusz: Ezt a nagypapád is megnyalintaná.
Unoka: Ha kívül aranyos, belül már zamatos.
Krampusz: Fel kéne szegni!
Angyalka: Várj még! Ne szedd ki!
Mind: Száll az édes illat! Ez aztán sütemény!
Krampusz: Nem bírom már, bele kell egyek én!
Unoka: A Krampusz szertelen!
Angyalka: Amit tesz, helytelen.
Krampusz: De mért lennék jó? Az kész fertelem! Jaj, nekem!
coda
Mind: Száll az édes illat! Ez aztán sütemény!
Krampusz: Nem bírom már, bele kell egyek én!
Unoka: A Krampusz szertelen!
Angyalka: Amit tesz, helytelen.
Krampusz: De mért lennék jó? Az kész fertelem! Jaj, nekem!
Jaj, nekem!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál