Előadó: | Pintér Béla és a Csemeték |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Pintér Béla |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Fény gyúlt a sötét éjszakában,
hogy Istennel megbékélhessünk.
Megtörtént a csodák-csodája,
a Mennyel szövetségre léphettünk.
Igen, a Mennyel szövetségre léphettünk.
Új csillag tűnt fel Betlehemben,
a reménység hajnalcsillaga:
Jézus, az Istenből lett ember,
a magasságos Isten Szent Fia!
Ő, a magasságos Isten Szent Fia!
Refr.:
Angyalének zeng,
mi is hirdetjük itt lent,
hogy az Isten emberré lett.
Felragyogott a fény, újra van remény,
mert Isten emberré lett.
Szeretett minket, mikor még nem is éltünk.
Az Isten emberré lett értünk.
Új csillag tűnt fel Betlehemben,
a reménység hajnalcsillaga:
Jézus, az Istenből lett ember,
a magasságos Isten Szent Fia!
Ő, a magasságos Isten Szent Fia!
refr. 3x
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál