dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
A szabin nők elrablása (zenés darab): Róza

Róza

Róza, magában túlteng a próza,
Maga bölcsebb, mint Spinóza.
Elviszem én a Városlizsébe,
És egy fröccsre meghívom magát.

Egy hatosért a hintába ülhet,
És a mennybe fölrepülhet.
Két hatosért a jövőbe láthat…
S ez ………

Ringatót zenél a verkli,
Lágy dalát fülembe zengi.
Boldogabb nekünk az éktelen ricsajban,
A vége cirkusz felé.

Fess katonaság várja a nőket,
Valcerozhat, célba lőhet.
Tátva marad a szája, ha eljön a wursliba,
Angyalkám.

Fut a ringlispir, szálljon föl, nagysága,
Egy menet boldoggá teszi.
És ha a nagy szélben, fölmegy a szoknyája,
Esküszöm, észre sem veszem.

Ajánlom magának, menjen a dolgára,
Nem vagyok én ilyen mohó.
No, de mégis megkérem, hadd járjak kedvébe,
Egy menet kibírható.

Hírek
Hírek

Elkészült a HOTS éves jelentése

Ismerd meg hazánk 2019-es könnyűzenei exporttevékenységét!


A HOTS (Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda) éves jelentése összegzi az előző év eredményeit és eseményeit, valamint rávilágít a következő időszak fejlődési lehetőségeire, piacnyitási pontjaira. Az eredmények közül az egyik legjelentősebb, hogy a bécsi Waves Viennán 7-, a szöuli Zandari Festán pedig 4 magyar előadó mutatkozhatott be a fesztiválprogramban. A kiemelt figyelem ezekben az esetekben nem csak a fellépőkre, hanem a hazai piac szakmai szereplőire is irányult.


A HOTS tavaly több szakmai programmal is előrukkolt: egyrészt a harmadik alkalommal megrendezett Outbreakers' Lab nemzetközi mentortábor 4 napjában összesen 12 zenekarból csaknem 30 előadó vehetett részt az angol nyelvű előadásokon, beszélgetéseken, másrészt életre hívta a HOTS SongLabet, amelynek keretein belül hat produkció dolgozhatott nemzetközileg elismert producerekkel dalaik végleges változatának elkészítésén. Továbbá a HOTS rendezte meg 2019-ben is a Budapest Showcase Hub konferenciaprogramját is.


Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának jóvoltából tavaly 475 koncert valósulhatott meg 38 országban, míg év közben a HOTS 18 ország 20 eseményére delegálhatott 30 magyar zenekart, akik 63 koncertet adtak 51 helyszínen, valamint négy zenekar kapott kiemelt stratégiai támogatást, hogy megvalósíthassa terveit.


2019 rekordméretű bevételeket eredményezett a jogdíjbevételek terén is, hiszen az előző évhez képest összesen közel negyvenmillió forinttal nagyobb jogdíjbevétele volt külföldről a magyar szerzőknek, a közép-kelet-európai régióban közel hatszorosára, az ázsiai piacon pedig több mint a duplájára nőttek a szerzők bevételei egy év alatt.


A HOTS 2019-es jelentésének teljes szövegét ITT olvashatod.