Előadó: | Magyar Rózsa |
---|---|
Album: | Én vagyok a Magyar Rózsa |
Megjelenés: | 2016 |
Hossz: | 5:45 |
Szövegírók: |
Tradícionális |
Tradícionális |
|
Kiadó: | Aarenson Consulting Kft. |
Stílus: | Folk |
Címkék: | boldogság, szerelem, vidám [+] |
Most kezdődik a, most kezdődik a, most kezdődik a tánc.
Most kezdődik a, most kezdődik a, most kezdődik a tánc.
Gombház sebaj, ha leszakad, leszakad,
Lesz más, amelyik ott marad, ott marad,
Rózsám, ha tudnád amit én, amit én,
Ki babája vagyok én, vagyok én.
Most végződik a, most végződik a, most végződik a tánc.
Most végződik a, most végződik a, most végződik a tánc.
Rózsám, de szédül a fejem, a fejem,
Nótával teli a szívem, a szívem,
A vérem is úgy muzsikál, muzsikál,
Kivilágos virradtig áll a bál.
Túl a Tiszán faragnak az ácsok,
Idehallik a kopácsolásuk.
Eredj lányom, kérdezd meg az ácsot,
Ád-e csókért egy kötény forgácsot.
Édesanyám huncutok az ácsok,
Méreg drágán adják a forgácsot,
Kilenc csókot adtam neki érte,
A tizediket ráadásul kérte.
A szegedi csikós lent itat a Tiszán,
Tizenhárom csengő cseng a csikaja nyakán.
A babája Kati, kint lakik a tanyán,
Tizenhárom fodros szoknya leng a derekán.
Tizenhárom fodros szoknya,
Kerek akár a káposzta.
A szegedi csikós lent itat a Tiszán.
Tizenhárom csengő cseng a csikaja nyakán.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál