kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
R-GO: Mire gondolsz katona

Mire gondolsz katona

Ideges voltam, de szerintem érthető
Úgy néztem ki, mint szopott gombóc s a fedő
Ne haragudj, hogy a búcsú hülyén sikerült
Anyám sírt, haverok röhögtek, én meg tudtam elvesztelek
Írd meg hogy vársz, vagy írd meg hogy nem
Nem megyek rá azt hiszem, de ha nem jön semmi úgy is jó
Nem kell se jó se rossz szó
Refr:
Mire gondolsz katona, őrség idején csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes tudna lenni egy álom
Mire gondolsz katona, őrség idején, csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes lenne együtt ez az éjszaka?
-
Uram ne hagyd, hogy az öröm kivesszen belőlem
Uram ne hagyd, hogy a fényt szem elől veszítsem
Mert a Levél, a leveled tudd meg késett ,de nem csak késett, de jól el is késett
Mert várni már nem bírtam rá, úgy éreztem megaláz
És a szolgálatit ki biztosítom, de gyáva vagyok hozzá
refr
Mire gondolsz katona, őrség idején csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes tudna lenni egy álom egy pokróc alatt?
Mire gondolsz katona, őrség idején, De csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes lenne egy álom együtt, ma éjszaka?
-
Mire gondolsz katona, őrség idején de csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes lenne együtt egy éjszaka!

Hírek
Hírek

Songwriting Camp 2016 - ZÁVODI MARCEL

Ifjú tehetség képviseli Lengyelországban hazánkat.

 Lengyelországban, a helyi Artisjus (ZAIKS) szervezésében már évek óta megrendezik a Songwriting Camp–et. Az esemény az országok közötti együttműködést, a fiatal tehetségek gondozását és friss, egyedi látásmódú zenei művek születését elősegítendő jött létre, amelyen ettől az évtől immár magyar tehetség is részt vesz. A dalszövegíró-tábor, első hazai és egyben első kiskorú résztvevője Závodi Marcel, aki a Zeneszöveg.hu támogatásával szerepel az eseményen.
 


Az ötnapos Songwriting Camp lényege, hogy minden nap különböző országok 1-1 dalszerzője, szövegírója és zenei producer dolgozik együtt egy brief alapján, s céljuk, hogy a nap végére egy komplett dalt hozzanak létre (összesen 75 dal születik majd az öt nap alatt), amelyet a későbbieknek akár a nyilvánosság elé is vihetnek és nemzetközi versenyeken (akár az Eurovíziós Dalfesztiválon) is indíthatnak.

A rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a különböző országok tehetségeit és enyhítse a kulturális marginalizálódást azáltal, hogy ilyen különleges zenei fúziókat hoz létre. Mindennek egyediségét a különböző háttérrel és kultúrával rendelkező zenészek, szakemberek együttműködése alkotja.

Magyarországról elsőként, a Zeneszöveg.hu támogatásával, egyedüli résztvevőként a fiatal multitalentum, Závodi Marcel vehet részt az eseményen. Marci zenei tehetsége egyáltalán nem meglepő, hiszen nagyon jó alapokkal rendelkezik (édesapja Závodi Gábor). A fiatal zeneszerző, dalszövegíró, DJ és zenei producer már hosszú ideje saját projektként működteti a Zävodi nevű gépezetet, komolyan véve és nagyon tudatosan építve a karrierjét. Legutóbbi szélesebb nyilvánosságot kapott megmozdulása a TV2 Dalfutár című műsorában való szereplése volt, de dolgozott már együtt Koncz Zsuzsával, Szabó Ádámmal, Dallos Bogival, MC Kemon-nal, s évekig lépett fel a Nemzeti Színházban, Alföldi Róbert rendezése alatt. Jelenleg Király Viktorral és Király Lindával, Berkes Olivérrel és Czutor Zoltánnal dolgozik együtt, emellett pedig Marge billentyűse is.
 
A Zeneszöveg.hu kultúrmissziójának fontos részét képezi a fiatal zenészek, tehetségek támogatása, így ez az esemény tökéletesen illik a profiljukhoz. Az oldal egyébként a helyi szervezetekkel együttműködve, a közeljövőben a környező országokban is megvalósítja majd mindazt, amit itthon: az adott ország előadóinak zenei öröksége, a dalszövegek és az ahhoz kapcsolódó adatok válnak majd elérhetővé, a tervek szerint idővel egyre több európai országban, így a Songwriting Camp-en való részvétel és magyar képviselet egyben előszele is a 2017 elején induló, lengyel dalszövegeket gyűjtő oldalnak, a Songbook.pl-nek.

A tábor, amely egy, az alkotáshoz tökéletesen ideális, festői helyszínen, egy lengyelországi kastélyban található, technikailag teljesen felszerelt, így teljeskörű szakmai hátteret biztosít a részvevőknek ahhoz, hogy az ötödik nap végén több tucat dal, dalkezdemény és természetesen zenei fúzió szülessen. Mindezt a helyi szakmai szervezetek, zeneiskolák, kreatív képzési központok egyetemek és a kreatív iparágak is támogatják.