kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
R-GO: Mire gondolsz katona

Mire gondolsz katona

Ideges voltam, de szerintem érthető
Úgy néztem ki, mint szopott gombóc s a fedő
Ne haragudj, hogy a búcsú hülyén sikerült
Anyám sírt, haverok röhögtek, én meg tudtam elvesztelek
Írd meg hogy vársz, vagy írd meg hogy nem
Nem megyek rá azt hiszem, de ha nem jön semmi úgy is jó
Nem kell se jó se rossz szó
Refr:
Mire gondolsz katona, őrség idején csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes tudna lenni egy álom
Mire gondolsz katona, őrség idején, csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes lenne együtt ez az éjszaka?
-
Uram ne hagyd, hogy az öröm kivesszen belőlem
Uram ne hagyd, hogy a fényt szem elől veszítsem
Mert a Levél, a leveled tudd meg késett ,de nem csak késett, de jól el is késett
Mert várni már nem bírtam rá, úgy éreztem megaláz
És a szolgálatit ki biztosítom, de gyáva vagyok hozzá
refr
Mire gondolsz katona, őrség idején csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes tudna lenni egy álom egy pokróc alatt?
Mire gondolsz katona, őrség idején, De csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes lenne egy álom együtt, ma éjszaka?
-
Mire gondolsz katona, őrség idején de csak csattog az eső szegény fején
Mennyi furcsa gondolat egy ilyen éjszaka alatt,
Milyen édes lenne együtt egy éjszaka!

Hírek
Hírek

Szenes Ivánra emlékezünk

92. születésnapja alkalmából

Úgy szeretném meghálálni, Mindenkinek van egy álma, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Nem csak a húszéveseké a világ, Hipp hopp jön Vuk. Csak néhány sláger minden idők legtöbbet játszott magyar dalszerzőjétől, Szenes Ivántól. Az EMeRTon-díjas magyar író, dalszövegíró, érdemes művész a napokban ünnepelné 92. születésnapját és mi sem lehetne számára nagyobb ajándék, minthogy Józsefváros Önkormányzata egyöntetűen támogatja a Rezső tér nyugati részének Szenes Iván térre való átnevezését, melyről szerdán fog dönteni a Fővárosi Közgyűlés.Szenes Iván, Józsefváros díszpolgára, ikonikus lakója volt a térnek, ahol nemcsak ő élt és alkotott egész életében, de már édesapja, Szenes Andor, a harmincas évek népszerű színpadi és slágerszerzője is itt írta dalait Kálmán Imrével és Lehár Ferenccel
Halála óta évente tízezer látogató jön el ide, a hagyományos Szenes Iván Emlékkoncertre. A művész lányát, Szenes Andreát örömmel tölti el, hogy az előterjesztést politikától függetlenül mindenki egyöntetűen támogatta a képviselő-testületben.

Andrea szerint édesapja egyik különleges tulajdonsága, hogy összehozza az embereket, adja, terjeszti a jóságot.
„Személyétől és a slágereitől jobban érzik magukat az emberek. Dalai generációkon átívelőek, mindig is összehozta az embereket. Sosem volt megosztó. Művészi hitvallása is az volt, hogy ő egy a 10 millió magyar közül, egy kicsivel több verselési készséggel és zenei érzékkel megáldva. Ennyire azonosulni tudott a közönségével, az országgal. Nemzeti slágerköltőnek tartom. Talán nem véletlen, hogy Petőfi Sándor volt a kedvenc költője, több mint száz Petőfi verset tudott kívülről. Gyermekkoromban sokat játszott velem, hogy én is megtanuljam azokat!”- emlékszik vissza Andrea.Sok magyar művész megfordult az akkori Rezső téren Szenes Iván otthonában. Ezekből a különleges találkozásokból tucatnyi film, kétszáz színdarab és több mint kétezer sláger született: Mondd, miért szeretsz te mást?, Tölcsért csinálok a kezemből, Félteni kell, Kislány a zongoránál, A legtöbb ember ott hibázza el, Próbálj meg lazítani, Ha legközelebb látlak, Ott fogsz majd sírni, Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Okosabban kéne élni, Mama, Isten veled édes Piroskám, Szeretni bolondulásig, Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Engem nem lehet elfelejteni és még folytathatnánk a sort.

A Zeneszöveg.hu felületén több száz dalszövegét megtalálod, meghallgathatod és megnézheted a dalokhoz kapcsolódó videókat és számos hasznos információhoz juthatsz, ha IDE KATTINTASZ.
Szenes Iván halálának első évfordulóján, 2011. szeptemberében a Rezső téren nagyszabású koncerttel emlékeztek a művészre, amit azóta is minden évben megrendeznek. "Ez egy világkülönlegesség, hisz sehol a világon nincs olyan koncert, amely ott tudott megvalósulni, ahol maguk a dalok születtek, a legtöbb magyar sláger itt íródott, ezen a téren. Hát így kezdődött 6 évvel ezelőtt. Már az első koncerten elhangzott az ötlet, hogy az ötödik után jó lenne, ha Szenes Iván tér lenne. ” – emlékszik vissza Szenes Andrea.

A tér átnevezését olyan művészek kezdeményeztek és támogatták, mint Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Nagy Feró, Koós János, Aradszky László, Rakonczai Imre, Nyári Károly, Kocsis Tibor, Wolf Kati, a Szenes dalok énekesei és az emlékkoncertek fellépői, akik a következő koncertre szeptember 11-én várják a Szenes közönséget a térre.
A további információkért érdemes figyelni a művész oldalát, valamint bennünket is, mert folyamatosan beszámolunk majd a tudnivalókról. 
"A Szenes Iván tér a találkozások tere. Nem véletlen az, hogy mindenki idejött apukámhoz alkotni és hogy itt, ezekből a különleges találkozásokból született meg ezen a helyen a legtöbb magyar sláger. Kultúrtörténeti hely. Már az első emlékkoncertünkre nagyon sokan eljöttek, utána pedig még többen, 10.000 ember látogatott el a térre. Az emlékkoncertet megelőzően soha ennyi ember együtt nem volt még ezen a téren. Úgy gondolom, hogy a Szenes Iván tér a találkozások, az emberek összehozásának, az ötletek, a gondolkodás és alkotás tere." - mondta Andrea.
A közelmúltban megjelent egy új lemez is, Merj álmodni Magyarország címmel, mely a szerző hazájáról írt legszebb dalait tartalmazza, s az egyik Szenes Iván emlékkoncerten az Apostol együttes előadásában is megszólalt.

Itt bele tudtok nézni és hallgatni az egyik közelmúltbéli emlékkoncertbe, Nagy Feró és a Beatrice egészen karakteres, sajátos előadásában: