kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Presszó Tangó Libidó: Világegyetem

Világegyetem

Sej de ebbe a nagy világegyetembe’
Kimegyek a konyhából a kertbe
Megnézem hogy ott is minden-e rendbe’
Sej de ebbe a nagy világegyetembe’

Sej de ebbe a nagy világegyetembe’
A kocsmára gondolok kertémbe’
Ott gyűlik a sok jó barát egybe’
Sej de ebbe a nagy világegyetembe’

Sej de ebbe a nagy világégyétembe’
A kocsmában leülök székemre
Ott már rögtön te ülsz velem szembe’
Sej de ebbe a nagy világégyétembe’

Sejde nem szakítalak le hogy tehetném drága
Te vagy Magyarország legszebb vadvirága
Hulljanak a magvaid sűrűn szét e földön
Minden ingerszegénylegény benned gyönyörködjön

Sej de ebbe a nagy világegyetembe’
A kocsmából elviszlek kertembe
Megmutatom hogy nő minden rendbe’
Sejde ebbe a nagy világegyetembe’

Sej de ebbe a nagy világegyetembe’
A konyhában ültetlek ölembe
Elleszünk majd mi ottan kettesbe’
Jaj de ebbe a nagy világegyetembe’

Sejde meddig bírod még te szomorú valóság
Hogy szigorú lovasok lépted zabolázzák
Üld meg legény üld meg, nyereg nélkül üld meg
A te jó lovadat, s a mezőre küldjed
Vár már ottan téged mezők vadvirága
Ne szakítsd le soha attól lesz ő drága
Jó lovam, s vadvirág ti maradtjatok nálam.
Kibírjuk így hárman amíg összedől az állam

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.