kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Csók és Könny: Pacalhimnusz

Pacalhimnusz

A minap egy reggelen korgó gyomorral arra ébredtem,
hogy unalmassá vált számomra
az egészséges és humánus ételek fertelmes bűze.
Elég a szójából!
Elég a korpából!
Elég a szójából!
Elég a korpából!
Van elég a hajamban!!!

Disznósajt!
Velős pacal!
Véres hurka
Pörköltszafttal!

A szavaimat tett követte. Lépteim a Vásárcsarnokba vezettek.
A Kálvin tér felé!
A Kálvin tér felé!
A Kálvin tér felé!
Imréhez a hét ujjú henteshez
Ki véres kézzel fogott velem kezet
És azonnal kiszolgált!
A legzsírosabb cupákokkal!
A LEGZSÍROSABB CUPÁKOKKAL!

Disznósajt!
Velős pacal!
Véres hurka
Pörköltszafttal!

Kezemben tepakolt nejlonszatyrommal elköszöntem Imrétől.
A zöldségesnél félrelöktem pár elvetemült vegetariánust
és a kijárat felé igyekeztem.
Utamat egy megtermett bernáthegyi állta el
Nosztalgikus szívvel kívántam meg a húsát!

Kamránkban a láncfűrész már bőszen sikoltozik,
Cimborám, a Böllér lázasan dolgozik.
Lemészárolt ebtetemek vonszolva a karámba,
Bőrkék, fejrészek és porcok disznósajtba darálva.
Terrierek nyüszítése tölti be a teret,
Kutyahússal tömik meg a jól kimosott belet.
Elégedett mosolyommal nyugtázom a napot,
Zsírban tocsogó torunkra meghívok egy papot.
A merev részeg cimborák az asztalnál züllenek,
A legnemesebb tenyésztők a jegenyén csüngenek.

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.