Előadó: | Cseh Tamás |
---|---|
Album: | Fel nagy örömre! (karácsonyi dalok) |
Megjelenés: | 2008 |
Hossz: | 0:00 |
Szövegírók: |
Péterdi Péter Tradícionális |
Tradícionális |
|
Kiadó: | Hangvető Kft. |
Stílus: | népdalfeldolgozás |
Címkék: | Keressük! |
Vedd fel, pajtás, a bundát, a bundát,
fogjunk göndör báránykát, fogjunk göndör báránykát!
Vigyük el az anyjának, anyjának,
főzze meg a fiának, főzze meg a fiának!
Másik vigyen lisztecskét, lisztecskét,
főzzön néki pépecskét, főzzön néki pépecskét!
Én meg viszek furulyát, furulyát,
fújjunk néki egy nótát, fújjunk néki egy nótát!
Vedd fel, pajtás, a bundát, a bundát,
fogjunk göndör báránykát, fogjunk göndör báránykát!
Vigyük el az anyjának, anyjának,
főzze meg a fiának, főzze meg a fiának!
Másik vigyen lisztecskét, lisztecskét,
főzzön néki pépecskét, főzzön néki pépecskét!
Én meg viszek furulyát, furulyát,
fújjunk néki egy nótát, vígasztaljuk Jézuskát!
Ő is vígasztal minket, mennybe viszi lelkünket,
ott vígasztal bennünket.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál