Előadó: | Csonka András |
---|---|
Album: | A 15 legjobb dal |
Megjelenés: | 2003 |
Hossz: | Keressük! |
Szövegírók: |
Valla Attila Barnes Martin Hiller Anthony Toby Pritchard Roger |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | SonyBMG |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Itt az óra menni kell,
de hát hogyan menjek el,
ha így könnybe lábadt
szemmel nézel rám.
Hát simulj hozzám,
hidd el közel a perc,
mikor újból átölelsz.
És bár nem vagy itt velem,
itt vagy minden tettemben,
ezért jó kedvvel és csókkal bocsáss el.
Egy mosoly még kell,
attól elhihetném
azt, hogy úgy szeretsz, mint én.
És csókokkal vársz,
ígérd, hogy csókokkal vársz.
Viszlát kicsim, viszlát!
Meglásd, futok hozzád,
féltve őrizd míg vársz
mindent, amit nekem szánsz.
Csókokkal vársz
ígérd, hogy csókokkal vársz.
Ne félj, jövök, ne félj!
Ne félj, tovább ne félj!
Gondod nincs amíg élsz,
míg az ajtóig kísérsz!
Hányszor mondjam újra el,
hogy néha dolgoznom is kell.
Néha el kell mennem Tőled bárhogy fáj.
Hát ne sírj és várj!
Tudom rendes leszel,
de most nem kísérhetsz el!
Majd csókokkal vársz
ígérd, hogy csókokkal vársz.
Viszlát, kicsim viszlát!
Meglásd, futok hozzád.
Féltve őrizd míg vársz,
mindent, amit nekem szánsz.
Csókokkal vársz,
ígérd, hogy csókokkal vársz.
Ne félj, jövök, ne félj!
Ne félj, tovább ne félj!
Gondod nincs, amíg élsz,
míg az ajtóig kísérsz!
És csókokkal vársz
ígérd, hogy csókokkal vársz.
Viszlát kicsim, viszlát!
Meglásd, futok hozzád,
addig várhat talán rám egy
három éves lány!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál