kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Blokád: Szeretlek

Szeretlek

Sötét az éjjel,
Lelkembe markol a néma csend,
Pár napja minden véget ért.

Fátyolos szemmel,
Bámulom régi képeink,
A sors tőlem túl nagy árat kért.

Indulásra kész csomagod már várt,
Könnyek közt mondtad VISZLÁT!

Amerre nézek,
Szobámban szétszórt emlékeid,
Őrzik még kölnid illatát.

Agyamba égett,
Szerelmes forró éjszakák,
Idézik bőröd bársonyát.

Próbálok nem gondolni rád,
/csak álmomban vársz/
De nélküled nem bírom már tovább.

Refr.: Szeretlek téged,
Indulok érted,
Minden álmom, vágyam, s életem,
csak te vagy nekem.

Vad tűzben égek,
S az égre kérlek,
Adj számomra még egy esélyt,
az utolsó esélyt.

Próbálok nem gondolni rád,
/csak álmomban vársz/
De nélküled nem bírom már tovább.

Refr.: Szeretlek...


Hírek
Hírek

Írd meg te Budapest Dalát! Pályázz itt, kattints a részetekért!

Budapest számos dalt ihletett már; a Budapest Dal honlap felsorolásában szerepel Bilicsi Tivadar, Kovács Erzsi, Rátonyi Róbert, Kern András, Cseh Tamás, a Hobo Blues Band, a Belga, az Emil Rulez és a Budapest Bár neve, és a sor még folytatható volna. 

Mégsincs egy egyértelmű “Budapest-dal”, amit kétmillió ember magáénak érez – írják.

 

Ennek a hiánynak a betöltésével próbálkozik a projekt. Ennek keretében 11 felkért előadó – a Honeybeast, Zävodi + Berkes, Király Viktor, Radics Gigi, Compact Disco, Caramel, Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly – elkészíti a maga fővárosi dalát, másik hármat pedig pályázat útján választanak ki. A dalok felkerülnek egy, a Magneoton által kiadott CD-re, illetve megszólalnak (fél-playbackben) az április 27-én, pénteken a Thália Színházban tartott gálakoncerten, ahol kihirdetik a nyertes dalt is.

 

A pályázat részletes feltételei a honlapon olvashatók.Szerepel a kiírásban, hogy nem egyszeri szerzeményről, hanem az előadó repertoárjába később beilleszkedő, de korábban nem publikált dallal lehet pályázni. A dalok “tartalma és üzenete ne legyen propaganda szándékú. Nem kaphat teret kritikai megfogalmazás, gyűlöletkeltő, szeméremsértő dalszöveg, nem hangozhat el káromkodás sem.” A nevezési határidő március 22.

 

A pályázók közül hármat szakmai zsűri választ ki, melynek tagjai: Joós István (Magneoton), Rózsa István (Rózsa Records), Rakonczai Viktor (zeneszerző, producer), Nagyné Varga Melinda (Fővárosi Önkormányzat Kulturális főosztályvezető), Szűts László (MAHASZ). Ezután a közönség is szavazhat majd a weboldalra felkerülő szerzeményekről. A nyertes dal egy éven keresztül viseli a Budapest Dal 2018 címet, az alkotók egymillió forint pénzjutalmat, plasztikus díjat és oklevelet kapnak.