kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: Szilveszter

Szilveszter

Csillagok gyúlnak, szikrákat szórnak
Ez egy szép estély
Pezsgő és mámor, mindenki táncol
Ez egy szédült éj
S van, ki csak távol, dermedten bámul
Neki is elmúlt egy év
Csillogás nélkül
Ő még csak várhat, árnyékban állhat
Ahol nincs nagy fény
De új évre ébred, a mából kiléphet
Ez egy újabb esély
Jó lenne egyszer úgy ünnepelnünk
Mikor szikrákat szór a remény
S szívünk megbékül
Ref:
Minden jóért, keményen küzdeni kell
Merre indulj, csak magad döntheted el
S ha a bánat az útravaló
Nem lesz soha jó
Évek elmúlnak, új tüzek gyúlnak
És ez mind-mind szép
Átok vagy áldás, mit a sors közben szórt rád
Mindig válaszd szét
Égni a fényben, vagy élni szerényen
Még egyszer gondold csak át
Minden új évben
Ref:
Minden jóért keményen küzdeni kell
Azt egy új év, magától nem hozza el
Ha a jókedv az útravaló
Az lesz csodajó
Eljött újra szilveszter
Fényekkel és színekkel
Sörben, borban, ússzuk át
Egy szebb, új év új hajnalát
Jöjj el boldog szilveszter
Mámorral és énekkel
Kézen fogva lépjük át
Új reményünk ajtaját
Elmúlt egy év hát lépjük át
Reményeink ajtaját
Mi rosz volt, felejtsük el
Egy új év mi érdekel
A naptárban eggyel több a szám
A világ is egyre szebb talán
Egymást ölelve bízzunk hát
Derítsük fényre az éjszakát
Ha szerencsés lesz a holnapunk
Jövőre újra itt vagyunk

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.