Előadó: | Ócsai Attila |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Ma este csókolj [Cm]még,
miénk a föld, s az [Gm]ég,
miénk a csillag [F]cigányleány,
ma este csókolj [Gm]még!
Az arca forró [Cm]nyár,
szívem csak ő rá [Gm]vár,
ordítva mondom, [F]óh Sosana,
örökre rabod vagyok [Gm]már.
Ref.
Óh, so-so-sosa[Cm]na, óh so-so-sosa[Gm]na,
táncoljuk át [F]az éjszakát,
Húzd rá a szerelem da[Gm]lát!
Óh, so-so-sosa[Cm]na, óh so-so-sosa[Gm]na,
szívemnek vágya [F]cigányleány,
Hozd el a szerelem nya[Gm]rát!
Hangszeres 2x
Halvány rózsaszál,
mond el, hogy ő hol jár!
Kivel táncol, kivel jár,
árva szívem csak ő reá vár.
Ref –>hangszeres 2x
A szívem bánatban ég,
mert sosem jössz énfelém,
minden oly kihalt, üres nekem,
cigánylány szívem érted ég.
Ref 2x, hangszeres, ref 4x (elhalkul)
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál