Előadó: | Delhusa Gjon |
---|---|
Album: | Dalok a szélben |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 4:07 |
Szövegírók: |
Delhusa Gjon |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Delhusa Records |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Ha újra itt a nyár a szívem tengerén,
Felébreszti bennem az alvó szenvedélyt,
Álmaimban újra ragyog rám a legszebb lány.
Vasárnap a szívem szerelemre vár,
Csókjaiddal ébressz, kávéval kínálj.
Szemeidet nézem, ott lakik a forróság.
Fújhat rám a szél, mondd, hogy álmodom,
Ennyi az egész, most is érzem a hajad illatát,
Édes csókjaid ízét.
Ennyi nem elég, mondd, hogy álmodom,
Ne ébressz fel még, most is érzem a hajad illatát,
Édes csókjaid ízét.
Fehér galamb az égen, Nevess úgy ahogy régen,
Mert ha sírsz akkor félek, Nehogy elveszítselek,
Fehér galamb az égen, Velünk száll, ugye érzed,
Egyszer élünk a földön, Szeressél amíg élek.
Ha újra itt a nyár a szívem tengerén,
Felébreszti bennem az alvó szenvedélyt,
Álmaimban újra ragyog rám a legszebb lány.
Vasárnap a szívem szerelemre vár,
Csókjaiddal ébressz, kávéval kínálj.
Szemeidet nézem, ott lakik a forróság.
Ennyi nem elég, mondd, hogy álmodom,
Ne ébressz fel még, most is érzem a hajad illatát,
Édes csókjaid ízét.
Fehér galamb az égen, Nevess úgy ahogy régen,
Mert ha sírsz akkor félek, Nehogy elveszítselek,
Fehér galamb az égen, Velünk száll, ugye érzed,
Egyszer élünk a földön, Szeressél amíg élek.
Fehér galamb,
Fehér galamb az égen, Nevess úgy ahogy régen,
Mert ha sírsz akkor félek, Szeressél amíg élek.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál