Állsz a megállóban,
És az órádat lesed,
Állsz a tömegben ,
És a tájat kémleled,
Unod magad,
Nem tudod mihez kezdj,
Késztetést érzel,
Hogy cselekedj,
Beáll a busz ,
Te felszállsz reá,
Leülsz egy székre,
Hogy úgy indulj tovább,
Kényelmesnek érzed,
A székedet,
De nem veszed észre,
Hogy ezt csak képzeled!
Refr.:
Az elején vagy még,
Jöhet bármi!
Az út végéig,
Ki kell bírni,
Nem tudod még,
Mi vár reád!
Közel van már,
A végállomás!
Az alagút jelzi,
Az utad végét!
Talán már látod ,
A fényt az út végén,
Fáradt vagy már,
Alíg bírod,
Szeretnéd megásni,
Magadnak a sírod!
A végállomást közeledik,
Ráeszmélsz de minek,
A szemed csukva tartod,
Mert kinyitni nem mered!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál