kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Cirkuszhercegnő (operett): Induljunk, van egy hely

Induljunk, van egy hely

Mabel:
Akkor is, ha pukkadoznál,
Majd a drága magyaroknál
Sztár leszek, bárók és
Hercegek várnak reám!

Toni:
Cirkuszolva mért veszekszel?
Meg ne mondd,
Hová igyekszel!
Jól tudom, de rajtam
Most a sor,
Mennyország vagy pokol,
Követlek én!

Együtt:
Induljunk, van egy hely,
Hol a schilling
úgy csilingel,
Hol vár száz csodás est,
Úgy hívják: Budapest!
Grüberlis galambom,
A kezed csókolom,
Szervusz, kis angyalom,
Szervusz, babám!

Pár kortyot lehörpent,
Ott a király is becsiccsent,
Békében de jól fest
Vén Budapest,
Nem rossz hely London,
Se Párizs, se Paks,
Még Vlagyivosztok is
Csuda szép, ha ott laksz,
Hol csupa csók
Egy egész est,
Az édes Budapest!

Toni:
Fogd be hát
A csöppnyi nagy szád,
Én fogom be
Majd a bricskát,
Győrön át, a Rába hídon át
Tovább megyünk!

Mabel:
Szép az út, régóta várom,
Körte csüng az almafákon,
Óbudán lesz majd
Egy jó cigány,
S az első csók után kibékülünk!

Együtt:
Induljunk, van egy hely,
Hol a schilling
úgy csilingel,
Hol vár száz csodás est,
Úgy hívják: Budapest!
Grüberlis galambom,
A kezed csókolom,
Szervusz, kis angyalom,
Szervusz, babám!

Pár kortyot lehörpent,
Ott a király is becsiccsent,
Békében de jól fest
Vén Budapest,
Nem rossz hely London,
Se Párizs, se Paks,
Még Vlagyivosztok is
Csuda szép, ha ott laksz,
Hol csupa csók
Egy egész est,
Az édes Budapest!Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.