dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Arcana: Könnyű vér

Könnyű vér

Hívják a fények, érkezik a Cadillac
Micsoda látvány 'mint a bárba belibeg
Mindenki ismeri, nem kell, hogy bemutasd
Övé a világ és ez a pillanat

Vibrál a fény és vibrál az este,
A színpadon kígyózik végig a teste
Micsoda látvány, elakad a szavad
Övé a világ és ami itt marad

refrén:
Hívják a fények,
Övé az élet,
Kábít a vétek, ha forró a véred
Tudom, ez neked így jó
Ha erre vártál most gyerünk jó...

Akárhova belép, ott megvadul a tömeg
Elég a látvány, nem kell már a szöveg
Holnap is eljön, biztosra veheted
Ma éjjel rád vár, hát tedd meg amíg teheted

Lüktet a vér és duzzad az erő,
Számára könnyen te lehetsz a nyerő
Reggelre eltűnik, hiába keresed
Jobb ha nem hívod se sokat, se keveset

refrén 3x

Hírek
Hírek

Elkészült a HOTS éves jelentése

Ismerd meg hazánk 2019-es könnyűzenei exporttevékenységét!


A HOTS (Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda) éves jelentése összegzi az előző év eredményeit és eseményeit, valamint rávilágít a következő időszak fejlődési lehetőségeire, piacnyitási pontjaira. Az eredmények közül az egyik legjelentősebb, hogy a bécsi Waves Viennán 7-, a szöuli Zandari Festán pedig 4 magyar előadó mutatkozhatott be a fesztiválprogramban. A kiemelt figyelem ezekben az esetekben nem csak a fellépőkre, hanem a hazai piac szakmai szereplőire is irányult.


A HOTS tavaly több szakmai programmal is előrukkolt: egyrészt a harmadik alkalommal megrendezett Outbreakers' Lab nemzetközi mentortábor 4 napjában összesen 12 zenekarból csaknem 30 előadó vehetett részt az angol nyelvű előadásokon, beszélgetéseken, másrészt életre hívta a HOTS SongLabet, amelynek keretein belül hat produkció dolgozhatott nemzetközileg elismert producerekkel dalaik végleges változatának elkészítésén. Továbbá a HOTS rendezte meg 2019-ben is a Budapest Showcase Hub konferenciaprogramját is.


Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának jóvoltából tavaly 475 koncert valósulhatott meg 38 országban, míg év közben a HOTS 18 ország 20 eseményére delegálhatott 30 magyar zenekart, akik 63 koncertet adtak 51 helyszínen, valamint négy zenekar kapott kiemelt stratégiai támogatást, hogy megvalósíthassa terveit.


2019 rekordméretű bevételeket eredményezett a jogdíjbevételek terén is, hiszen az előző évhez képest összesen közel negyvenmillió forinttal nagyobb jogdíjbevétele volt külföldről a magyar szerzőknek, a közép-kelet-európai régióban közel hatszorosára, az ázsiai piacon pedig több mint a duplájára nőttek a szerzők bevételei egy év alatt.


A HOTS 2019-es jelentésének teljes szövegét ITT olvashatod.