dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Titán: Négy idegen ágy

Titán - Négy idegen ágy

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Titán
Album: Keressük!
Szövegírók: Szabó Előd
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 3867 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Négy idegen ágy

Ne keresd egyedül
Inkább a holnappal törödj,
az aki menekül hadd menjen el
volt már úgy nem maradt semmi más csak a kinos múlt és egy lány
akit nem ismertem még
vele el is tévednék de visszatart,az a baj

Négy idegen ágy,négy idegen hely
Azóta igy élek már
Az emlék sosem hagy el

Idegen utakon
egy újabb térképen
most mehetek szabadon de nélküled
itt minden új talán a nevem is másképp van
nem kisér a cask a múlt
amit hogy is felednék
hisz most is bennem él…az a négy

Négy idegen ágy,négy idegen hely
Azóta igy élek már
Az emlék sosem hagy el

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Újra Budapestre jön a Nick Cave & the Bad Seeds

Turnéra indul ősszel a Nick Cave & the Bad Seeds. A világhírű ausztrál dalszerző-énekes és csapata október 13-án a Papp László Budapest Sportarénában is fellép.

 

Nick Cave-dalszövegek itt.


A szeptemberében kezdődő, összesen 27 állomásos nagy-britanniai és európai koncertsorozat apropója a Nick Cave & the Bad Seeds augusztus végén megjelenő új lemeze, a Wild God.





A tizennyolcadik stúdióalbum anyagához kapcsolódó The Wild God Tour szeptember 24-én indul a németországi Oberhausenben és november 17-én Párizsban ér véget; a budapesti lesz a koncertsorozat tizedik állomása. A zenekarban Nick Cave (ének, billentyűs hangszerek, harmonika, gitár), Thomas Wydler (dob, ütőhangszerek), Martyn Casey (basszusgitár, vokál), Jim Sclavunos (ütő- és billentyűs hangszerek, vokál), Warren Ellis (hegedű, gitárok, szintetizátorok, vokál és számos más hangszer), valamint George Vjestica (gitárok, zongora, vokál) szerepel.


- Soha nem gondolok arra, hogy egy lemez hogyan fog élőben megjelenni. Az alkotási folyamat túl bonyolult ahhoz, hogy ilyen szempontokat is figyelembe vegyünk. De most, amikor visszahallgatom a Wild God albumot, úgy érzem, élőben tényleg valami nagyszerűt tudunk összehozni. Olyan érzés, mintha eleve színpadra íródtak volna a dalok"


- mondta Nick Cave.





Nick Cave pályafutása a Boys Next Door nevű gimnáziumi punkzenekarban indult Ausztráliában, majd a Birthday Partyban folytatódott a nyolcvanas évek elején. A székhelyét Londonba áthelyező együttes felbomlása után az énekes-dalszerző 1983-1984 fordulóján alakította meg a Nick Cave & the Bad Seedst, 1984-ben jelent meg From Her to Eternity címmel a bemutatkozó stúdióalbum.


Cave és zenekara újraértelmezte a bluest, a gospelt és a countryt, és ezeket sajátos sötét és artisztikus keretbe helyezte. A menet közben számos tagcserén átesett zenekar a nyolcvanas években egy ideig Berlinben működött, és közreműködött Wim Wenders Berlin felett az ég című filmjében, és jobbnál jobb lemezeket készített.


A kilencvenes évek legelején a dalszerző - aki sikeresen szakított korábbi drogfüggőségével - Sao Paolóba költözött, ott készült a The Good Son című album (1990), majd következett az 1997-es The Boatman's Call, amelyet Nick Cave és a brit dalszerző-énekesnő, PJ Harvey rövid románca inspirált.


A hosszú ideje az angliai Brightonban élő Nick Cave a 2000-es és a 2010-es években is kiváló lemezeket készített, közben két anyag erejéig Grinderman néven karcos-garázsrockos mellékzenekart is alakított. Számos filmzenét írt (A préri urai, Távol az emberektől, Gyilkos nyomon), regényeket írt (És meglátá a szamár az Úrnak angyalát; Bunny Munro halála - mindkettő magyarul is megjelent), a közelmúltban pedig egy vele készült interjúkötet is megjelent, amely Hit, remény és vérontás címmel szintén olvasható már magyarul.


A 2016-os Skeleton Tree és az azt követő 2019-es Ghosteen című lemez Nick Cave pályafutásának legjobb korongjai közé tartozik, ezeknek tragikus aurát kölcsönöz egyik ikerfia, Arthur 2015-ben bekövetkezett halála.


A Nick Cave & the Bad Seeds az elmúlt három évtizedben számos alkalommal lépett fel Magyarországon (kétszer a Sziget fesztiválon is), legutóbb 2018 júniusában járt nálunk, szintén a Sportarénában, ahol idén október 13-án az ír Murder Capital lesz a vendégfellépő.


Fotók: Nick Cave