kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Kicsi Nyúl: Barna lány

Barna lány

Nem felejtem el azt a pillanatot, amikor az utcán sétáltam és meg pillantottam őt,azt a nőt barna haj barna, szem, barna bőr amikor megláttam Kubában éreztem magam. A forró nap perzselte arcát, úgy csodáltam én tüzes ajkát, hogy szerezhetném meg én a számát...Szerelmes lettem, úgy éreztem meg kell tennem, hogy oda megyek hozzá!
Sosem felejtem el ahogy ott áll, ott állt, ott állt, ott állt egy szép barna lány arcom mint a napsugár, szégyenlősen nézett rám! U baby nem kell félni, ha oda szólok mit fogsz tenni, én tőlem mit fogsz kérni?
Észre vettem ő is nézett engem pár lépéssel oda mentem és a ...papastílust elő vettem!
Hé baby itt az alkalom!
Haver az álmom,annyira várom, amint haza megyek feltárcsázom
jöjjünk össze mer ez az én álmom! Bár milyen áron!
Meg babonáztál!
Elcsábítottál!
Míg élek, nem felejtem el ahogy ott állt,ott állt egy szép barna lány, arcom mint a napsugár, szégyenlősen nézett rám! U baby nem kell félni, ha oda szólok mit fogsz lépni, én tőlem mit fogsz kérni?
Ott állt egy szép barna lány, arcom mint a napsugár,
szégyenlősen nézett rám! U baby nem kell félni, ha oda szólok mit fogsz lépni, én tőlem mit fogsz kérni?

Hírek
Hírek

Szikradal premier

Fesztivál himnusz született


Az elismert, Artisjus-díjas szövegíró Orbán Tamás gyermekeknek is tanítja a dalszövegírást. Az általa szervezett különleges táborokban ízelítőt kaphat bárki a dalszövegírás menetéből és azokból az irodalmi alapvetésekből, amelyek nélkül a könnyűzenében sem boldogulhat egy rímfaragó.

2019. első állomásaként Nógrád megyében, a Litkei Általános Iskolában folytatódott a megújult “Dalszerzés oktatása általános iskolákban” elnevezésű program.
Ezúttal a szakmai csapatban Orbán Tamás mellett Csiszár Ferenc zeneszerző-producer oktatta a gyermekeket. A táborban résztvevő, 10-14 év közötti gyerekek 3 napon át ismerkedhettek a dalszerzés műhelytitkaival. 

A Litkével szomszédos Ipolytarnócon megrendezett 100 Szikra Művészeti Műhelyhét programjaihoz kapcsolódva a helybeli gyerekek kaptak felkérést arra, hogy a két szakember segítségével együtt elkészítsék a térség művészeti fellendítését célul kitűző fesztivál himnuszát.

A közös munka eredményeképp elkészült a „Szikradal”, amely éppúgy szól róluk, mint a fesztivál küldetéséről:

"Szikra, te légy a szikra!
Tiéd a vágyad, ha valóra váltod.
Szikra, te légy a szikra,
a fáklya az éjben, gyújtsd meg a lángot!"

A Szikradal teljes szövegét a Zeneszöveg.hu-n ITT találod!