Előadó: | Balogh Brigitta |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Orbán Tamás |
Rakonczai Viktor |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Törékeny érzelem
Fut át a szívemen,
Szerelmünk minden reggelén.
Van úgy, hogy átölel,
Olyankor más nem kell,
De mégis félek tőle én.
Mondd, mi ez az érzés?
Oly keserű-édes íze van!
Gyötör a kérdés.
ÉN SZERETEM ŐT,
DE A SZERELEM FÁJ,
MERT SZÍVEMET ÖSSZETÖRTE
MÁS EZERSZER MÁR.
ÉN AKAROM ŐT,
KI SOHASEM BÁNT,
DE IDEBENT SZÁZEGY AJTÓT
MÉG A MÚLT BEZÁRT?!
A szerelem fáj!
(Adj időt!)
A szerelem ég!
(Várj, ne kérdezz!)
Míg idekint tűz borítja testem,
ott belül a jég.
(Hogy újra érezz!)
Mit ér az értelem,
Ha lelkem védtelen?
Szívemben érzem még a tőrt.
Hiába rejtem ezt,
Közel van még a perc,
Mikor még száz darabra tört.
Mondd, mi ez az érzés?
Oly keserű-édes íze van!
Gyötör a kérdés.
ÉN SZERETEM ŐT,
DE A SZERELEM FÁJ,
MERT SZÍVEMET ÖSSZETÖRTE
MÁS EZERSZER MÁR.
ÉN AKAROM ŐT,
KI SOHASEM BÁNT,
DE IDEBENT SZÁZEGY AJTÓT
MÉG A MÚLT BEZÁRT?!
Várj rám!
Veled érzem új nap vár.
Várj még,
Amíg a tegnap messzire száll!
(Adj időt!)
Adj időt!
(Várj, ne kérdezz!)
Ne kérdezz!
(Adj időt!)
(Hogy újra érezz!)
Hogy újra éljen,
(Adj időt!)
Bent a szívem. A szívem!
(Várj, ne kérdezz!)
(Adj időt!)
Oh-oh-oh…
(Hogy újra érezz!)
(Adj időt!)
(Várj, ne kérdezz!)
Ne kérdezz!
(Adj időt!)
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál