kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Szinetár Dóra: Mama, kérlek

Mama, kérlek

Mama, kérlek meséld el nekem, hogy milyen volt az élet nélkülem? Gondoltál rám mikor azt tervezted el, hogy mi lesz majd ha nagy leszel?

Mama, kérlek meséld el nekem, hogy hogyan kezdőtőtt az életem? Véletlen volt vagy gondoltál réam azon az édes éjszakán?

Hisz jól tudod nem kértelek, nem kértem tőled az életet, s még mielőtt majd egyszer meghalok még tudnom kell miért vagyok.

Mama, kérlek meséld el nekem, hogy milyen volt az első szerelem? Érezted azt mikor végleg elhagyott, milyen jó hogy én még nem vagyok?

Mama, kérlek azt mond meg nekem akartad e azt hogy így legyen? Én azt hiszem, hogy véletlen csupán, hogy éppen ő az én apám.

Hisz jól tudod nem kértelek, nem kértem tőled az életet, s még milőtt majd egyszer meghalok még tudnom kell miért vagyok.

Mama, látod zavarban vagyok, most megint egész másra gondolok. Lesz majd talán, igen lesz majd valaki és tőlem is ezt kérdezi.

Mit mondjak én akkor neki? Mit mondjak én?

Hírek
Hírek

Október 12. a magyar Dalszerzők Napja

#kösziadalt – Csatlakozz te is!

Tudod ki  írta a kedvenc dalaid zenéjét és szövegét? Az Artisjus azért hívta életre a Dalszerzők Napját, hogy megismerhesd a hazai slágerek szerzőit és megtudd, kinek köszönheted a kedvenc refrénjeidet vagy a gyakran dúdolt dallamokat. A kezdeményezés keretében Freddie, Radics Gigi, Péterfy Bori, a Margaret Island tagjai is köszönetet mondanak  egy-egy slágerük szövegírójának. 

Bár a figyelem középpontjában az ismert előadók állnak, a dalok sikere sokszor nem csak hozzájuk köthető. Mivel a dalok szerzői legtöbbször a háttérben maradnak, a közönség gyakran még a nevükkel sem találkozik. Ha te is szívesen köszönetet mondanál kedvenc hazai zenéidért, íme néhány tipp, hogyan tudod megtenni! Csatlakozz, és mondd el, hogy #kösziadalt!

 Először is töltsd ki a kvízt, hogy megtudd, mennyire vagy képben a hazai dalszerzőkkel!
 Készíts egy fotót, amin bemutatod, mit jelent számodra a zene! Töltsd fel Instára vagy Facebookra, és használd a #kösziadalt hashtaget!
 Ha nem szeretsz fotózni, oszd meg egy Facebook posztban, hogy számodra mit jelent a zene! Tageld a szerzőt és/vagy az előadót, és használd #kösziadalt hashtaget!
 Öltözz zenébe! Van gitáros fülbevalód, mikrofonos pólód vagy hangjegyes zoknid? Jöhet a szelfi a #kösziadalt hashtaggel!
 Bulizz! Október 12-én keresd a csatlakozott klubokat országszerte, tedd fel magadra a hangjegy tetkót, és posztolj! Ne felejtsd el kitenni a #kösziadalt hashtaget!

További információért irány a #kösziadalt honlap!