Előadó: | Cirmos Kormos Gábor |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Tegnap vettem egy bolondos kiskutyát,
Kiskutyát, kiskutyát,
Elkapta a szomszéd macska derekát,
Derekát, Derekát.
Amíg a cirmos cica nyivákolt,
Addig az én kiskutyám így csaholt:
Beviszlek én az erdőbe kiscicám,
Mutatok egy jó nagy csontot úgy bizám.
Amíg a cirmos cica nyivákolt,
Addig az én kiskutyám így csaholt:
Beviszlek én az erdőbe kiscicám,
Mutatok egy jó nagy csontot úgy bizám.
szóló..
Gyere velem a kocsmába kiskutyám,
Kiskutyám, kiskutyám,
Megnézzük a kocsmárosnét úgy bizám,
Úgy bizám, úgy bizám.
Amíg a férje ura piázik,
Addig a kocsmárosné rám kacsint.
Leviszlek én a pincébe barátom,
Mutatok egy szép demizsont meglátod.
Amíg a férje ura piázik,
Addig a kocsmárosné rám kacsint.
Leviszlek én a pincébe barátom,
Mutatok egy szép demizsont meglátod.
Utánunk jött a pincébe kiskutyám,
Kiskutyám, Kiskutyám,
Elcsaholta azt, hogy otthon áll a bál,
Az asszony dühös már.
Azonnal hazafelé siettem,
Mit látok az ablakon át ilyedten?
Amíg én a kiskutyámmal kocsmáztam,
A bakter úr meg ült az asszony ágyában.
Azonnal hazafelé siettem,
Mit látok az ablakon át ilyedten?
Amíg én a kiskutyámmal kocsmáztam,
A bakter úr meg ült az asszony ágyában.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál