dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Bigmek: Szenvedély (km. T-kyd, Deego, Landi)

Bigmek - Szenvedély (km. T-kyd, Deego, Landi)

off off off off off
Sötétedés Után
Előadó: Bigmek
Album: Sötétedés Után
Megjelenés: 2009
Hossz: 4:40
Szövegírók: Bigmek
Für Tibor
Halpert Balázs
Csörköl Zsolt
Németh József
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Bloose Broavaz
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 5, összesen 12829 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Szenvedély (km. T-kyd, Deego, Landi)

T-kyd:
Haver én szenvedélyből születtem mert szenvedély az élet,
De már szenvedek mer szúr a szembe szél a szemem éget,
Ezek barázdák a bőrön amit visel minden bölcs ember
Csak garázdák a lelkemen hogy éljek tovább lőtt sebbel,
A kezem kötözd meg a lábamat meg törd el de a szívem törhetetlen,
Mint a titán nincsen hibám csak ez tölt fel a dzsó a lány a füst a fények éjjel
Ez méregtelen mámor, szex a mérhetetlen kéjjel
Ez adomány nem átok leszarom a szent beszédetek de igy lettem a szemetekben
Szentből szenvedélybeteg a túlerő már totális, de picsátokon tojáshéj
A tudásom nem kapod meg testvér ahoz hogy tovább élj
A dobogóra lobogómmal állok szívem jól dobog és megírom egy blogban
Hogy csak a bolondok boldogok a százezer szó szigetén meg bárkivel szót válthatok
De a bárkám nem bír a korlátaim korlátlanok kurvára kipróbáltam már
Mindent ami veszélyes és nem a szerencse forog a szervezeted szeszélyes
A szenvedély az szerelem, de szíved már nem éhes a szívtelenség szemet szúr
Csak színi cucc hát nem éles a 74es szeme véres de nem érték el hogy megtörjek
Mer az erőmet rosszul mérték fel ez szilánk minden szar MC-nek akit tölünk
Hideg ráz ez kiránt minden szarból de szemeteknek ideggáz


Refrén:
Csak akkor szabad szabad ha engedélyezték
Ha a szavad szabad az az egyetlen egyesség
Aki szabad marad itt más nem vár rá csak veszély
Ezért is éltet engem mindennap a bűnös szenvedély


Csak akkor szabad szabad ha engedélyezték
Ha a szavad szabad az az egyetlen egyesség
Aki szabad marad itt más nem vár rá csak veszély
Ezért is éltet engem mindennap a bűnös szenvedély


Landi:
Széthullik az élet szedem a darabokat,
Én sosem leszek szabad örökké maradok rab,
Óriás léptekkel haladok ezek meg szarakodnak,
Mégse lesz olyan vaktámlám mint az araboknak
Azt mondta nagy faterom egyszer mindig úgy éljek
Hogy a tiszta tudat irányítson ne a szenvedélyek
Hogy csak nyugalmat keressek ne ökölről beszéljek
Engem vonzanak a balhék tesó, és a veszélyek
Szórom a pénzt a spanok igyanak, jöjjenek a lányok
Had élvezzék az életet magyarok és albánok
Had éljünk úgy mint a szultánok semmit sem bánok
Régóta forr a vérünk kitörünk mint a vulkánok
Éljük a pillanatot én a jelent megpillantom
Nem remeg a pillám ha a pénz tárcámat villantom
A kék fény had villogjon én az éjszakában fantom
Esküszöm nincsen forintom csak euróm meg dzsointom.


Refrén:
Csak akkor szabad szabad ha engedélyezték
Ha a szavad szabad az az egyetlen egyesség
Aki szabad marad itt más nem vár rá csak veszély
Ezért is éltet engem mindennap a bünös szenvedély


Csak akkor szabad szabad ha engedélyezték
Ha a szavad szabad az az egyetlen egyesség
Aki szabad marad itt más nem vár rá csak veszély
Ezért is éltet engem mindennap a bünös szenvedély

Deego:
Lehetnék könnyed, de D az kemény lett és marad
És ha megindul egy sorom attól repednek a falak is
Nem kellek teljesen hidd el elég lesz egy darab is
Tőlem látnak a vakok és beszélnek a halak is
A napok ahogy telnek szívedbe késeket szúrnak
Míg mások téged kúrnak te hálát adsz az Úrnak
Vigyázz!A gyengék mindig összebújnak ezek úgy vallanak
Szerelmet hogy közben seggbe kúrnak (Istenem!)
Páran semmiből nem okulnak a hirtelen pénz után másnap
Újra megszorulnak (áhh..) a gyávák mindig megborulnak
Vagy csapatokba állnak és már holnap felvonulnak
Légy résen ahogy a dolgok alakulnak ha másképp látsz mint ők
Könnyen karóba húznak álomport szemekbe fújnak hogy ne látszon
Mi van csak a régi látszon újnak..


Refrén:
Csak akkor szabad szabad ha engedélyezték
Ha a szavad szabad az az egyetlen egyesség
Aki szabad marad itt más nem vár rá csak veszély
Ezért is éltet engem mindennap a bünös szenvedély


Csak akkor szabad szabad ha engedélyezték
Ha a szavad szabad az az egyetlen egyesség
Aki szabad marad itt más nem vár rá csak veszély
Ezért is éltet engem mindennap a bünös szenvedély


Bigmek:
Mikor szívtam éreztem poklot éreztem mennyet,
Éreztem a bűnt, de senkise mondta hogy ne tedd meg
Ez a végzetem, kiégtem a szenvedéllyel szemben
De azok égjenek el a füstbe akik nem hisznek bennem
Te nem ismersz engem hidd el nem is várom
Hogy megmond kivagyok és hogy mit hogyan kell csinálnom,
A vágyak köddé válnak mint a kámfor ugy vesznek el
Mer az magának nem felel meg ki másoknak megfelel
Ezért csak magamnak, az egészet magamért teszem
Mikor színpadra lépek érzem mindig haza érkezem
Nyomtam mocskos dolgokat viszont tisztábban élek
Mióta tudom mi a fontos azóta nem visz rá a lélek
Hogy megtegyem megin látod mélyen a szememben
Hogy kinek élek már a szavam nem szegem meg
Van egy nagy szerelmem akár hiszed akár nem,
És van egy családom honnan nem választ el a halál sem, ez szenvedély...



előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál