Előadó: | Kakaós Keszeg |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Haller Mardzs Márton Haller Márton |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Azt hiszem mindannyian ismerjük ezt a bátor kis állatot
Aki mindössze 0,0003 km/órával vág neki a világnak
S miközben szorgalmasan húzza a nyálát maga után csak úgy repül az idő
Refrén:
Hisz az út hosszú, de várhat még egy órát
a csiga lassú, így végzi a dolgát
Sose szomorú, nem nézi az órát
és boldogan keresi tovább egy másik csiga házát
Két sebességváltóra emlékeztető hosszú szemeivel
gyerekjáték a közlekedés
midnent úgy lát fentről mint egy átlagos kamionsofőr
Jobban csúszik az út, és szereti a csiga, ha esik az eső
Refrénx2
Az út hosszú, de várhat még egy órát
a csiga lassú így végzi a dolgát
sose szomorú, nem nézi az órát
és boldogan kersi tovább egy másik csiga házát...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál