Előadó: | Anonym Project |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Páli Dezső |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kisfiam, rúgd a bőrfocit olyan magasra,
hogy a világ is lássa honnan jön a labda,
hogy figyeljenek rád ahogy apád próbálta,
csak ő a szívét küldte szét a nagy világba.
Aki idővel majd nem hall, nem beszél,
de a tekintet az mindent elmesél.
Csak ülj mellé az ágyra, nem történik semmi hiába.
Ne élj úgy mintha meg sem születnél!
És most barátokról regél, de nem tud neveket
Hogy mennyire kevés volt akiket lehetett
úgy szeretni hogy hatványozottan vissza
És most fekszenek az ágyon ők is, és némelyik már máshol
úgyhogy becsüld a jelent és ne várd meg hogy nem hall, nem beszél.
Aki sohasem él annak úgy sem
fáj a halál, de akkor minden
út egyforma, pedig legendák születnek újra
és az egyikben én is ott vagyok.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál