Előadó: | 100 Folk Celsius |
---|---|
Album: | (nem) Csak felnőtteknek |
Megjelenés: | 1992 |
Hossz: | 4:03 |
Szövegírók: |
Kocsándi Miklós Orbán József |
Kocsándi Miklós Orbán József |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Country |
Címkék: | élet, lelkis, romantikus [+] |
R1. Dalom a szél,
Neked elmondom, mit mesél.
Dalom a szél,
Velem, csak velem beszél.
1. Elôtte a büszke fák is földig hajolnak,
Elhozza a felhôket, hogy esôt adjanak.
Dalom a szél, dalom a szél.
R1.
2. A kéklô tenger tükrén vitorlát feszít,
Segít a vándor útján, ha a nap már úgy hevít
R2. A szél az én dalom,
Fény az ablakon.
Házam a nagyvilág,
Ágyam sok vadvirág.
Dalom a szél, dalom a szél.
R1.
3. Szeszélyes, ha akar, mindent felkavar,
Másnap szárnyán havat hord, mely mindent eltakar.
Dalom a szél, dalom szél.
R1.
Rejtegeti otthonában minden titkomat,
Tôle egyszer megtudod, hogy mennyit vártalak.
R2., R2., R2., R2., R2.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál