kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Demjén Ferenc: A fény felé

A fény felé

Eltévedt vándor, Eltévedt vándor,
Eltévedt vándor, Eltévedt vándor,
Miért nem hallgatsz rám

Eltévedt vándor fáradt vagy fázol,
Rég rossz úton jársz Görnyedsz egy zsákkal,

Megtelve gyásszal, Új gondokra vársz
Arra kérünk, ébredj fel, Ébredj egyszer,
Ébredj fel,

Eltévedt vándor még árnyakkal játszol,
Mindig rosszul jársz Nézzél fel végre a
porból az égre,
S ott új reményt találsz, Arra kérünk, ébredj fel,
Ébredj
egyszer, Ébredj fel Minden reggel Új nap kel Találkoznunk kellene,
Szabad vagy,
ha elhiszed,

Hát indulj a fény felé,
Ne állj, meg a lábad bírja
Menj, menj felfelé, Ott
várunk téged
Indulj a nap felé Az árnyék ma másé lesz
A céltól el ne térj indulj
a fény felé

Eltévedt vándor Eltévedt vándor Eltévedt vándor
Indulj végre Indulj a fény felé
Ne állj, meg a lábad bírja,
Menj, menj, felfelé Ott várunk téged.
Indulj a nap
felé Az árnyék, ha másé lesz
A céltól el ne térj Indulj a fénybe
Indulj a fény
felé Ne állj, meg a lábad bírja
Menj, menj felfelé Ott várunk téged

Indulj a nap felé, Az árnyék, ma másé lesz
A céltól el ne térj Indulj a fénybe
Indulj a fény felé
Menj, menj felfelé Indulj a fény felé
Menj, menj felfelé
Indulj a fény felé

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.