kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Smile Of Hell: Csak én és a mikrofon

Csak én és a mikrofon

Ferikém,vájjá má meg kell keresnem a szöveget...még ne vegyél föl semmit! Ferikém! hühühü!
Ez legyen az intrója?

A ya smile of hell yé ah egy két há' ya ya ya

Az ördög szülte újra lelkem
és most itt vagyok
Isten elveheti az életem,
de sok lesz amit itt hagyok
Trezentációk,trekkek,
rímek és reppek,
ütemek és strófák
amit csak én vezettem
Harcosként itt vagyok ismerelten csatasorba,
vedd el ha ez kell egy utca kölyök monológja!
Mosoly meg strófa, a fejem le nem hajtom
számomra nem volt elnézés és nem volt pardon!
Csak hajtás,munka,nincs érzelem csak kűzdelem
éh gyomorra,fütty szóra minden egyes reggen
Energiát hordozni,kiadni és megtenni:
fagyos reggeleken felkelni,elnéző arcokba nevetni

2x Ref.
Csak én és a mikrofon
nincs más társam,
Nem kell már senki,hogy tisztán lássam
mi a küldetés,ez a végzetem
erről szól az életem bármi lesz megteszem

Soha nem feledem,hogy ki voltam
s,hogy honnan jöttem
soha nem hagyom a tüzet elveszni a ködben
Fákja ként lobogó szórom a szavaimat csendben
ha érted,hogy mit mondok üdvözöllek a rendben
A Sorsom kezembe, vagyok aki vagyok
az életről szólnak most ezek a dalok
itt nincs trendiség,nincs ítélet
nincs nyugvás,nincs kímélet
úgyis arról szól a szó,ahogyan ezt megérted
Ami felnevelt minket: utcák,sikátorok,terek
mi meg szócsöpp ként képviseljük ezt a kúrva nemzetet
s ha tetszik vagy ha nem lassan betelik a pohár
ez itt Magyarország,ya, tessék igyál!

2x Ref.
Csak én és a mikrofon
nincs más társam,
nem kell már senki,hogy tisztán lássam
mi a küldetés, ez a végzetem
erről szól az életem bármi lesz megteszemRímek,amiket adok,mik a szívemben égnek
szenvedély és szerelem,amit nekem adtak az évek
nincs más társam: csak én és a mikrofon
az életről beszélgetek vele,őszintén ahogy gondolom
Mesélek neki a megtett tettekről,
emberekről,könnycseppekről,trekkekről,reppekről
Miként látom s hogyan élem az életet
a hivatásom manapságon,hogy megosszam a nézetet
hogy te is látod,amit mindenki,nevezzük nevén
a helyzetünk szar,de a mikrofon az enyém!
És soha nem kellett más,
csak hogy szabadon szavaljak
Add át magad az ütemeknek,
Add át a dalnak!

4x Ref.
Csak én és a mikrofon
nincs más társam,
nem kell már senki,hogy tisztán lássam
mi a küldetés, ez a végzetem
erről szól az életem bármi lesz megteszem


Feri:
De nem kéne beleugatni abba a rohadt trekbe

Smile of Hell:
Jó' van Ferikém... akko' akkor nem

Feri:
De há' elmondtam má' ötszázezerszer

Smile of Hell:
Jó, há' most mi a faszt csináljak?Ez ilyen lett aszt kész...

Feri:
Bázzmeg!Má kiszúvod az agyamat már teljesen,bazd meg...!

Smile of Hell:
Hát jól akkor még iszunk egy kicsit /Feri: cigiszünet/ aztán /Feri:cigiszünet/ hátha jobb lesz... /Feri cigiszünet/ Jó van,kösz szépen Ferikém, /Feri:kösz/ édes vagy /Feri: édes pofa/

Hírek
Hírek

Kiállítást kapott a SZIN

A legnagyobb múltú hazai fesztivál, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok legemlékezetesebb pillanatai köszönnek vissza azon a 300 méter hosszú kiállításon, melyet Szegeden, a felújított Stefánia sétányon adtak át a közönségnek. Az interaktív fesztiváltörténelem érdekessége, hogy az 50 évet bemutató 12 “stáción” egy-egy QR kód segítségével az adott korszak legjellemzőbb zenéi is felcsendülnek.

 

A Szegedi Ifjúsági Napok története három korszakra osztható. Az első a Kommunista Ifjúsági Szövetség – a fiatalabbak kedvéért az akkori egypártrendszer “uralkodó” pártjának, az MSZMP-nek az ifjúsági szervezete - égisze alatt 1968-tól 1989-ig tartott, majd jött a Szurdi Zsolt-féle rock klubos időszak 2002-ig, amelyet a modern SZIN megjelenése követett. Ezt a három korszakot mutatja be a SZIN szabadtéri kiállítása a szegedi Stefánia sétányon. 

 

A Szegedi Ifjúsági Napok, túl azon, hogy egy évvel megelőzte a világ legismertebb rockfesztiváljaként ismert Woodstock fesztivált, hatalmas lépés volt a hazai ifjúsági kultúra történetében. Az első olyan rendezvény volt, ahol egyszerre többtízezer fiatal gyűlhetett össze, és cenzúra nélkül léphettek fel nem csak a támogatott, de a tűrt, vagy akár tiltott zenekarok is. Ez a mai fiataloknak már ugyan nem sokat mond, de akkoriban sok zenekar nem tudott színpadra lépni a kor kulturális vezetőinek nemtetszése miatt.

 

„Az első ifjúsági napokat a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség) támogatásával 1968-ban rendezték a városháza előtt. Akkoriban nyílt a Szeged Bár és Étterem. Egy fergeteges sikerű táncestet szerveztek. Ekkor engedtek ki ennyi fiatalt először egyszerre az utcára” – emlékezett vissza pár évvel ezelőtt a kezdetekre a tavaly elhunyt Szurdi Zsolt, a  szegedi Rock Klub egykori vezetője.  Az első évben még Karneválnak hívták, és a városháza előtt rendezték a koncerteket. „Kiderült, hogy egy helyszín és egy este nem elég. A KISZ-nek mint ifjúsági szervezetnek valamit villantania kellett a fiataloknak. 1968 után került a Tisza-partra a rendezvény. A rakparton 50-100 ezer ember várta a menetet” – tette hozzá Szurdi.

 

“Ezrek és ezrek érkeztek (…) Soprontól Szabolcsig, Budapesttől a békési falvakig, megmozdultak a fiúk és lányok, az ország ifjúkommunistái, hogy eljöjjenek erre a nagyszerű (…) randevúra. Megismerni Szeged városát, a hangulatos Tisza-part szépségeit (…). De nem csupán városnéző turizmusez az országos ifjúsági seregszemle, hanem politikai demonstráció és kulturális misszió is” – írta a helyi Délmagyarország a korai években 1974-ben.

 

Egy fesztiválozó pedig így emlékezett vissza erre az időkre: “A fesztiválra érkező fiatalok ezen a néhány napon elengedhették magukat, önfeledten szórakozhattak, mindenféle retorzió nélkül. Az akkori államhatalom nem véletlenül hagyta ezt, hiszen az év többi napján nem néztek jó szemmel azokra a fiatalokra, akik hosszú hajjal, trapéznadrágban jártak és nyugati zenéket hallgattak.”

 

„1990-től 2002-ig a Rock Klub szervezte a fesztivált. Akár támogatás nélkül, a Dugonics téren és különböző klubokban, a Vidámparkban és a Laposon is zajlott a SZIN. Utóbbit találtuk a legjobb helyszínnek. Egyszer megpróbáltuk lezárni, és belépőt szedni, de ez lehetetlennek bizonyult” – mesélte korábban Szurdi. 

 

Ezután nagy fordulat következett a SZIN életében. A Szegedi Ifjúsági Ház szervezésében, és új helyszínre költözve, az akkor már javában éledező hazai fesztiválkultúrát követve elindult az „újkori SZIN”. Az évek során több külföldi fellépő érkezett Szegedre, a fesztivál a 2010-es években már komoly sajtónyilvánosságot kapott és a hazai fesztiválok között elsőként és azóta is egyetlenként, a környezettudatos tevékenysége okán - a Glastonbury fesztivállal egy évben – megkapta a nemzetközi Greener Festival Awardot.

 

Egy rövid váltás után néhány éve ismét a Szegedi Ifjúsági Ház kezébe került a SZIN szervezése, folytatva azt a koncepciót, amely 2010-re már a legjelentősebb hazai fesztiválok közé emelte a SZIN-t. Visszatértek a külföldi fellépők, sokszínűbb lett a fesztivál, de a legfontosabb, hogy olyan emberek szervezik, akik határozott koncepció mellett újra szívvel, szívesen csinálják a fesztivált.

 

A kiállítás megnyitóján a szervezők egy komoly nyereménnyel járó akciót is elindítottak: aki tavaly decembertől a fesztivál zárónapjáig jegyet vásárolt vagy vásárol a fesztiválra, akár napijegyet, akár bérletet, részt vehet egy sorsoláson. A Nissan Hovány felajánlásával a fesztivál zárónapján kisorsolnak – egy éves használatra - egy 0 km-es full extrás Nissan Micra gépkocsit, s a gépjármű mellett – egy éven keresztül -  a fesztivál állja a kötelező szervíz költségeket, téli-nyárigumi cserét valamint a biztosítást.