dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
TM feat. T-Kyd: Két Hang Egy Vér

TM feat. T-Kyd - Két Hang Egy Vér

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: TM feat. T-Kyd
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 7, összesen 13572 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Két Hang Egy Vér

//Intro//
Huuuh… gyere TM!
Naaa, mi a fasz van?
T-kyd, ahaaa. Bloose Broavaz, Testament Rec. Yooo!
Fuck that shit!
Ez az igazi, gyerünk Mo.
Amit úgy hívsz, mire vártok?
Underground, ah yeah
C’mon, yeahh, yeahhh

//TM//
Itt a Testament Rec. Bloose Broavaz,
TM, T-kyd, a Boy most nekem falaz már,
Még a föld alá öntöm a lábát,
Hoz lázba a mester, drámát a házba.
Csináld, de vigyázz a tiszteletet add meg,
Mire vársz ez nem pop shit, csak fuck that.
Csak semmi cenzúra, ez itt a véres tortúra,
Para van bőven ott az, balekhoz ventúra,
Ingyen reklám így kell ezt ez rapline,
Kell még stressz? Yesss, ott van technál,
Hogy ex, dobnád, hogy vissza Mo.-ra itt az ex
Vele most szólóba sokkolja az elméd a vendégem,
Jön mindjárt kontrába, nem Alexa nem, akit hidd el jól látja
Ő is azt, amit én ezért egy vér, ez underground vesszen ki más útra tér.

//T-Kyd//
Na mi a pálya ember? Van, aki nem mer,
A rímem tarol, mint a henger, ez fegyver.
A szlenggel nem játszom, az vagyok, kinek látszom,
A számom a style-om, ezt rágom és vágom.
Letöltöm a fájlom, fájlalom, de fájdalom,
Ha ellenem csak rágalom mit rázol bárhol vállalom.
A teher nem ül vállamon szememben nincsen szánalom,
Ez ártalom, mi általam egy állhatatlan állapot.
’Nem állhatom az állatot betöltök inkább pár lapot,
Várhatnál még száz napot nem éreznéd a párlatot.
Ez underground esszencia mit a Teremtő rám hagyott,
Hát megnyitom a tárlatot kínálom a kínálatot,
Rím rémálom ez szóhalom, mit álmaimban áztatok,
De senkit nem hibáztatok, hisz van még amit rázhatok,
Neked a való villa, nekem a kill a hilla,
Nálad szűkül az IQ nálam tágul a pupilla.

//Refrén//:
Ez az igazi énem ez az arcom, ez a harcom, a rímet betartom.
Ez az igazi énem, ami számít, ami irányít, mindent bevilágít.
K-két, H-hang, E-egy, V-vér,
K-két, H-hang, E-egy, V-vér,
K-két, H-hang, E-egy, V-vér

//TM//
TM a nevem, Mike a fegyverem,
Nem szarozok, mikor a flomat a beatre teszem.
Tiszteletemet a mélynek, a holnap sokan vágják,
Mi a faszról beszélek, évek óta várják az,
Elemek lemezei hiába storno,
Lesz helyette szóló, kibaszottul forró,
Mint a fém mikor edzik lesz vér,
Semmi rozsda, azt ötvözd le s cél a steal.
Mennyi fake MC van, ki harcol,
Kell a fasznak a soft itt a hardcore.
Hip Hop-ból nincs semmi bling-bling se kell vagy csak,
Apró miből egyhamar nem lesz rak a fel ha yo,
Mike check o, one-two vigyázz ha fikázol,
Annyit mondok fuck you és saját szarod kigáncsol,
2004, nincs megállás Testament,
Lesz a végre melletted egy kurva hosszú pergament.

//T-kyd//
Ez nekem életforma, neked az élet csorba,
Kitörni már túl gyenge vagy, hát állj csak be a sorba.
Nem teljesül a norma, ha elmerülsz a porba,
Ha tiéd a sok gyertyaszál enyém marad a torta.
Ez itt az ördög torka, de angyali a szólam,
Mint a penge hasítólam, hallotok még rólam,
Koppannak a rímek, ahogy dobbannak a léptek,
A mámort adom néktek, vagy a szavaimból téptek.
Voltak, akik féltek és elégtek ez a lényeg,
A feladó az én vagyok a cím egy alsóbb réteg.
Ezt megérteni lehetetlen, felejteni vétek,
Az értelem mi kell nekem, a többi a tiétek.
A szemeteken tapasz, az ujjatokon ravasz,
Az igazira szavazz, itt jön a Broavaz.
Nyomulunk a színen, önmagunkhoz híven,
Hát égjen a rímem, mint T-kyd és TM.

//Refrén//:2x
Ez az igazi énem ez az arcom, ez a harcom, a rímet betartom.
Ez az igazi énem, ami számít, ami irányít, mindent bevilágít.
K-két, H-hang, E-egy, V-vér,
K-két, H-hang, E-egy, V-vér,
K-két, H-hang, E-egy, V-vér

//TM//
Mert az igazi énem velem T-kyd, a vérem,
Harcol a két hang a mélyben.
Minden rímem betartva, leszabva,
Mindenem magunknak, nektek fos attól.
Mire vártok, mit csináltok,
Míg álltok én járok, míg néztek kilátok,
Ey yo érezd a lángot a szívedben, véredben és úgy láss világot!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál