kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Ferenczy Ági: Régi napok 2

Régi napok 2

Már sűrű felhőt hoz az est és ezüst lett a szürke út,
Egy hűvös szél a hegyek felől az útra ráborult.
Rég nem tudom, merre jársz! És szeretsz-e úgy, mint én?!
Úgy várom egyre: eljössz megint, és miénk lesz újból a fény!
A régi percek még zenélnek, mint a tűz és forró ének.
Hogyha nem jössz, ők ölelnek ezer karral át.
Napok jönnek és elmennek. Néhány perc hoz száz emléket.
Eltűnnek az esti fények, és csak te vagy már!
Az úton újra látlak én és tudom, ez nem álomkép,
Hogy itt vagy - mégse szólhatok, mert minden más, mint rég.
Egy pillanat mér ezer percet. Az emlék vajon mit ér?
Hát nézz, és szemed mondja meg! S ha fáj, jobb mindennél!
A régi napok, mint a kincset, nem mindegy az, hogyan éled.
Régi emlék visszajár, míg meg nem tagadod.
De százszor jobb, hogy te is őrzöd,
S most szemedben, arcodon a régi napok minden vágya fájón ragyogott...
A pillanat és elmentél. S az árnyak oly idegenek!
És bezárt arccal sietnek el az ismeretlenek.
Rég nem tudom, merre jársz! És szeretsz-e úgy, mint én?!
Úgy várom egyre: eljössz megint, s miénk lesz újból a fény!
A régi napok még zenélnek, mint a tűz és forró ének!
Hogyha nem jössz, ők ölelnek ezer karral át!
Napok jönnek és elmennek. S néhány perc hoz száz emléket,
Eltűnnek az esti fények. És csak te vagy már...

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.