dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Cseh Tamás: Szöveg 06.(Mélyrepülés)

Szöveg 06.(Mélyrepülés)

Körülbelül ebben az időben ért a rohanástól felhevült Joó Zsuzsa Budapest egyik jelentős középületébe. Mit intézett ott, mit nem, pontosan nem tudható, biztos csak az, hogy nem fecsérelte az idejét. Ugyanis percek alatt kibontakozott egy széleskörű akció az ország lehorgonyozására. Az épületből teherautók spricceltek a szélrózsa minden irányába, és azokon minden volt. Vasmacskák, csavarok, pántok, bilincsek, zsanérok, sarokvasak, cölöpverők, medvék, mozdonyok, drótkötelek, árkolók, sáncolók, delejezők, szervezők. Ment a segítség. Közben a ház tetejéről alpinisták ereszkedtek Novák ablaka felé, hogy szemmel tarthassák a fontos személyiség vívódását, és azzal összhangban vezényelhessék a munkálatok ütemét.

Novák persze mindebből nem vett észre semmit, nagyon is el volt foglalva a gondolataival. Éppen azt mondta, hogy: - Ha most elvétem, nem kár értem. - Aztán folytatta: - Állj meg, Novák! Most nagyon pontosan, nagyon világosan, mert ami mostantól történik, az végleges. Itt a nagy lehetőség. Erre vártál húsz évet. Erre vártatok. Mit akartál te rendezni? Országot, hazát, egy felkavaró, szertelen életet, igaz? Na és, mire szól az engedély? Színjátékra. Emelősdire. Kivonulsz a szándékaidból, és akkor kapsz helyettük egy házat, csinálj vele, amit akarsz. Akarod? Én inkább azt mondom, ne mozdulj. Ne mozdulj, és ne pihenj! Aki most mozdul, eltéveszti, aki most pihen, elszalasztja. Hát akkor én most itt maradok, ebben a szobában. És mostantól ez egy őr-szoba. Itt vigyázok magamra.
Ekkor megcsendült a telefon, és Novák felrezzent. - Aha. Szóval már sejtik, hogy itt vagyok. Persze. Reggel nyolc óra van. Aszpirin, sör, szódabikarbóna, kihagyó szívverés. Reggel nyolc óra. Ilyen kiszámítható lettem? És ki szerkesztett engem ilyen kiszámíthatóvá? És ki telefonál? Mindegy. Mostantól kezdve kiszámítható sem vagyok. Kezdem azzal, hogy nem veszem fel. Úgyis tudom, Anna hív. Az első kísértés, szívtájék felől. Anna…

Hírek
Hírek

Vad Fruttik a Budapest Parkban

Szeptember 6.


A Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legkedveltebb zenekara.
Színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb, gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatott zenéjüket SZEPTEMBER 6-án meghallgathatod a Budapest Parkban!

Jegyeket IDE kattintva tudsz vásárolni!

A Vad Fruttik dalszövegeket pedig megtalálod a Zeneszöveg.hu-n!