dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Cseh Tamás: Szöveg 12.(Mélyrepülés)

Szöveg 12.(Mélyrepülés)

Ez egy befejezetlen dal maradt, mert Novák idejekorán földet ért. Úgyszólván azonnal. Így aztán titok, hogy mit is keresett valójában, a bizonyos csak a helyzet, amibe csöppent. Puhán földet ért a járdán. - Igen - mondta - ez én vagyok a járdán. Vigyázó Ferenc utca. És mindenfelől ünnepi zaj. Aztán hátranézett, és látta, hogy a háta mögött ott áll az üres telek, a meredező tűzfalakkal. - Hát ennyi nyom azért marad majd utánam. Egy foghíj. Ez az életművem. Egyébként minden a helyén. Nem is volt az egész olyan veszélyes, mint amilyennek látszott. Végül is mindennapos történet. Mindennapos történet.
- Na jó, akkor lássuk tovább! Merre is van a Jégmadár? Arra. Hát akkor én most erre megyek. - és elindult az ellenkező irányba. Ment két saroknyit, és egyszer csak ott állt a Jégmadár előtt. Semmi kétség, fönt volt a cégér, bent az ünneplő barátai, meg az evakuált lakók, nyakig kormosan, az ajtón tangó dallam szűrődött ki. Novák megdörzsölte a halántékát: - Úgy látszik, eltévedtem. Nem baj. Gyerünk innen. Sarkon fordult, és megindult toronyiránt. Két háztömbbel odébb megint a Jégmadár előtt találta magát. Ugyanaz a cégér, ugyanaz a közönség, ugyanaz a tangó. Novák hátraszédült, hogy: - Hát mindenhol ez megy? Hát hány ilyen étterem van errefelé? Hány ilyen társaság van ebben az országban, hogy soha nem fogynak el?!! - És rohanni kezdett, két sarok, cégér, társaság, tangó, két sarok, cégér, társaság, tangó, két sarok, cégér, társaság, tangó. És a barátai mindenhol integettek neki a nagy üvegablakokon keresztül, hogy: - Gyere Novák, gyere, gyere, már csak téged várunk, gyere édes öreg, gyere, gyere, gyere! De Novák csak rohant, rohant, mígnem végül megállt kifulladva. Egy ház előtt állt meg, amelyik különös véletlen folytán a Jégmadár nevű étterem volt, és ahol már sokan vártak rá türelmetlenül. Megállt, és azt mondta: - Hát ha így áll a helyzet, akkor legyen ez a törzshelyem! - Azzal belökte az ajtót,

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Új videoklippel jelentkezik a GYÍK Zenekar!

Visszhang az útravaló


Az idei év egy rendhagyó Gyík zenekar bulival kezdődött, ahol a korábbi felállás jelentősen kibővült: a looper helyett valódi dobos és basszusgitáros érkezett. A fellépés sikerén felbuzdulva a srácok úgy döntöttek, hogy a jövőben már csak ilyen formában, "nagyzenekarral" kívánnak koncertezni, illetve alkotni.

Az immáron hattagú Gyík zenekar első ilyen kislemeze Az öreg Heinrich oszlopai címet kapta, és a Pinewood Stúdióban készült Köge és Sipos Ábris irányítása alatt, míg a lemez borítóján látható fotót nem más, mint az író és fotóriporter Szöllősi Mátyás készítette.

Az első klip a lemez nyitódalához, a Visszhang az útravaló című számhoz készült - a videót pedig a zenekar új basszusgitárosa, Kovács J. Dávid készítette.

A kislemez itt érhető el: https://open.spotify.com/album/7k1svwMqbJWCcwFcYLNgEQ

A Visszhang az útravaló dalszövegével ITT  ismerkedhetsz a Zeneszöveg.hu-n!