kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Cseh Tamás: Szöveg 12.(Mélyrepülés)

Szöveg 12.(Mélyrepülés)

Ez egy befejezetlen dal maradt, mert Novák idejekorán földet ért. Úgyszólván azonnal. Így aztán titok, hogy mit is keresett valójában, a bizonyos csak a helyzet, amibe csöppent. Puhán földet ért a járdán. - Igen - mondta - ez én vagyok a járdán. Vigyázó Ferenc utca. És mindenfelől ünnepi zaj. Aztán hátranézett, és látta, hogy a háta mögött ott áll az üres telek, a meredező tűzfalakkal. - Hát ennyi nyom azért marad majd utánam. Egy foghíj. Ez az életművem. Egyébként minden a helyén. Nem is volt az egész olyan veszélyes, mint amilyennek látszott. Végül is mindennapos történet. Mindennapos történet.
- Na jó, akkor lássuk tovább! Merre is van a Jégmadár? Arra. Hát akkor én most erre megyek. - és elindult az ellenkező irányba. Ment két saroknyit, és egyszer csak ott állt a Jégmadár előtt. Semmi kétség, fönt volt a cégér, bent az ünneplő barátai, meg az evakuált lakók, nyakig kormosan, az ajtón tangó dallam szűrődött ki. Novák megdörzsölte a halántékát: - Úgy látszik, eltévedtem. Nem baj. Gyerünk innen. Sarkon fordult, és megindult toronyiránt. Két háztömbbel odébb megint a Jégmadár előtt találta magát. Ugyanaz a cégér, ugyanaz a közönség, ugyanaz a tangó. Novák hátraszédült, hogy: - Hát mindenhol ez megy? Hát hány ilyen étterem van errefelé? Hány ilyen társaság van ebben az országban, hogy soha nem fogynak el?!! - És rohanni kezdett, két sarok, cégér, társaság, tangó, két sarok, cégér, társaság, tangó, két sarok, cégér, társaság, tangó. És a barátai mindenhol integettek neki a nagy üvegablakokon keresztül, hogy: - Gyere Novák, gyere, gyere, már csak téged várunk, gyere édes öreg, gyere, gyere, gyere! De Novák csak rohant, rohant, mígnem végül megállt kifulladva. Egy ház előtt állt meg, amelyik különös véletlen folytán a Jégmadár nevű étterem volt, és ahol már sokan vártak rá türelmetlenül. Megállt, és azt mondta: - Hát ha így áll a helyzet, akkor legyen ez a törzshelyem! - Azzal belökte az ajtót,

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.