Előadó: | Tűzvonal |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Borbás Gábor |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Szemedben látom a fájdalmat, mit az élettől kaptál.
Lelkedben látom a félelmet, mit az ördög rót ki rád.
A tested fájdalmas kínoktól szenved és várja a megváltást.
Fekete felhők árnyékától a fény nem ragyog rád.
Lelkünkben a tűz, régen arra vár,
Fénye úgy ragyog, mint égen a szivárvány.
Lelkünkben a tűz, új életre kél,
Fénye oly erős, mint egy ősi szenvedély.
Minden ébredés egy álom, minden álom egy rettegés.
Minden elhangzott hazugság egy igaz szót tép szét.
Gyűrött arcal nézed a múltad és a jövőt ami vár.
Megcsonkított lelkek hangja szálljon az éjjen át.
Lelkünkben a tűz, régen arra vár,
Fénye úgy ragyog, mint égen a szivárvány.
Lelkünkben a tűz, új életre kél,
Fénye oly erős, mint egy ősi szenvedély.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál