kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Cseh Tamás: Mélyduma keringő

Mélyduma keringő

Ó, a nyugat, a nyugat!
Szép nyugat, szép vadnyugat!
Rég ajánlom én,
s lám itt van szegény.

Ó, én szegény kis hazám!
Már nem ajánlanám.
Nem ez volt a cél.
Állkapcsa acél.

Temetik Kissingert, Bob Dylant,
Izgalmasak voltak énnekem,
S mondtam, szólj csak, szólj,
Örökké rock and roll.

Hosszú haj és a dzsessz,
Izgalmasak voltak feszt.
És Kádár Jánosék
Csak a rock and rollt félték.

És a nyugat, a nyugat!
Legyőzte a Kádárokat.
Szerteszálltak ők
Még a századvég előtt.

Picike szobámban sírok én,
Még az unokám is Bob Dilén,
És a Beatlesek
Már kábszer-dílerek.

Ó, anyukám, anyukám!
Nézz ide, nézz ide rám!
Öreg lett kisfiad
A Vadnyugat miatt.

Jánosom és Kadarom!
Én a szemem lehunyom.
És szemhéjam alatt
Látok sztárokat.

Marilyn Monroe és Mick Jagger,
Rágógumi-ködben úsznak el,
És Andy Warhol
Hófehér hajjal szól:

Hé, magyarok, magyarok!
A concept már régen halott.
Szegények lesztek bizony,
Úgy, ahogy voltatok.

Hát a franc hitte ezt vón'
Kérdezlek, vén Bob Dilón,
Hogy a rock and roll
Ily fekvésben is szól.

Amerre én elmegyek a kertünk alatt látom a virágokat.
Mondom nekik: - Ti virágok, bizony, nekünk ez a korszak maradt.

És édes haver, Bob Dilén
Picike szádat puszilom én.

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.