Előadó: | Havasi Duo |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Van én néköm egy gyönyörű virágom
Megtartjuk a lakodalmat a nyáron
Lösz belőlünk jövő őszre olyan pár
Amilyen még nem mönt végig az utcán.
Szeretlek én egyetlen egy galambom
Rajtad kívül senki a nagyvilágon
Olyan igaz vagyok hozzád, mint a nap
Amely körös-körül jár az ég alatt
Szép a rózsám nála szebbet nem tartok
Szebbre-jobbra tudom nem is, találok
Két orcája nyílik, mint piros rózsa
Nem különb nála a boti bokréta.
Vékony héja van a piros almának
Kesköny széle van a selyemszoknyának
Kesköny széle kerek alja van neki
Jaj de tudom a babámat szeretni.
Jaj de jó volt, míg szeretni nem tudtál
Szerelőmnek nálam helyet nem adtál
De már eztán nálam helyet árendár
Szerelömnek fizetöm az adóját.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál