Előadó: | Toldy Mária |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Fülöp Kálmán |
Nádas Gábor |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Két falevél, fenn a lomb tetején,
vígan él, és egy szép napon nyár elején,
ahol áll a leány, oda néz a legény.
Íme, így indul el a regény.
Száz tüzes bók, súgva száll fenn a fán,
és a lány elpirult minden szép szó után,
mikor éjszaka felkel a hold és a szél,
összeér csókban a két levél.
Még esküvő ily szép sose' volt,
százmillió levél táncolt,
így ünnepeltek hét napon át,
csupa virág volt a világ,
És a két falevél, fenn a lomb tetején,
vígan élt, míg egy szép napon, ősz közepén
jött a kőszívű, vén, irigy szél, nagyot fújt,
és a két levél a földre hullt.
(Az a) két falevél, fenn a lomb tetején,
vígan élt, míg egy szép napon, ősz közepén
jött a kőszívű, vén, irigy szél, nagyot fújt,
és a két levél a földre hullt.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál