kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Nemesis: Éden?

Éden?

Nincs már bűn a Földön
Mit még ne hurcolnánk,
Messze már az első csábítás,
Isteni idegpályán
Az utolsó fonál,
Érezzük, most betelt a pohár.

Nincs remény, büntetésünk életünk volt,
Nincs idő, hogy kimondjunk utolsó szót.

Bíbor színű égen
Sötét éj-madár
Karmaival bárhol sebet váj,
Esőszag a szélben,
Villogó határ,
Moraj, mennydörgések hangja száll.

Nincs remény, büntetésünk életünk volt,
Nincs idő, hogy kimondjunk utolsó szót.

Érezzük, hogy vége,
Innen nincs tovább,
Félelmünkben iszunk még egy áldomást.
Az Ég szemébe nézve
Széttárt karral áll,
Halálos viharra vár egy haldokló világ.

Vihar előtt a csend,
Végzetes erők fent,
Szánkból nem jön hang,
Szívünk is kihagy,
Várjuk a végső percet,
Lelkünkben száz szú perceg,
Nézzük az első cseppet,
Mely felsebzi a lelket.

Nem! Fáj! Éget már...
Nem! Fáj! Vége már...

Nincs remény, büntetésünk életünk volt,
Nincs idő, hogy kimondjunk utolsó szót.

Nézd meg hát, újból érezd át
A Sorsfelhő minden villámát!

Sok minden veszett az éjjel,
De egymás mellett áll
Az utolsó élő emberpár,
Újra kezdhet mindent
Ébredve álmából,
Újraindul minden, most a Pokoltól...

Hírek
Hírek

Extra nyereményeket ad a Fülesbagoly Tehetségkutató

Az eddigi legkomolyabb nyereményekkel várja a zenekarok jelentkezését a Fülesbagoly Tehetségkutató. Az országos könnyűzenei verseny győztese három nagy nyári fesztiválon léphet fel az idén, elmehet nyaralni egy különleges hotelbe, és vár még rá - illetve a további helyezettekre is - rengeteg nyeremény. Az előválogatót követően a döntőt március 30-án tartják Martonvásáron, a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.

 

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal. Stílusát tekintve bármilyen lehet az induló: pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, majd a legjobbakat március 30-án meghallgatják a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A produkciókat egy szakmai zsűri véleményezi és díjazza, nevezetesen: Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Horváth Gergely, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumi tagja és Subicz Gábor, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző.

Az ítészek értékes nyereményeket adnak át a martonvásári döntőn. A nyertes felléphet az idei FEZEN-en, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Fehértone Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5.000.000 forint értékben kap sajtómegjelenéseket, és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3.000.000 forint. A győztes csapat egy hosszú hétvégét is eltölthet teljes ellátással a Bakony szívében a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon. Az első helyezett továbbá zenei menedzsment fejtágítást kap Szepesi Mátyástól, aki a Brains, a Magashegyi Underground és a Random Trip menedzsere, a Konyha dalszerző-énekes-gitárosa, valamint tanácsadásban részesül Klausz Melinda közösségi média specialistától.

A további helyezettek, különdíjazottak is komoly ajándékokat nyernek, például fellépést az AWS, a Honeybeast és az Intim Torna Illegál zenekarok előtt, koncertezést a martonvásári Bencsik Sándor emléknapon a Republic társaságában. A három dobogós ezeken felül kiemelkedő megjelenési lehetőségeket kap a Zeneszöveg.hu oldalon. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót és lesz közönségszavazás nyertese is, ők mind értékes AudioTechnica nyereményekkel gazdagodnak.

Jelentkezési határidő: 2019. március 12. éjfél.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával. 

 

További információ itt.

 

Facebook-esemény pedig itt.