kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Smile Of Hell: Isten adta

Isten adta

Héjoh…Smile Of Hell….hat meg négy…

Reménytelen rímek, reménytelen küzdelem
ez az én életem a sárba markol a két kezem
örök barátom a magány, elkerül a napfény
itt állok egyedül Uram, mondd mért pont én!?
Ez lenne a végzetem? Ez lenne az én csatám?
A szívemben jégcsapok, nem ezt adta az én anyám
fekete nap ragyog rám,azt sem tudom mért vagyok?!
Bűnös lennék?.Vagy mondd Uram,hogy mért kapok?
Mért ez az élet? Én mért ezt kaptam?
Mért nem lehettem még gyermek, gyenge és tudatlan?!
Mire jó ez a sok próba, a bizonytalan holnap?!
Alattam a folyó, de nem halad a csónak.

Ref.:
Isten adta, Isten elvette.
Hosszú az éjszaka,ki tudja mi marad reggelre?!
Isten adta, Isten elvette.
Hosszú az éjszaka, ki tudja mi marad reggelre?!

Mindent elvettél mim volt, csak ezt nem, ezt az életet
szarok a sorsomra és kihívom a végzetet
tűzből vagyok a lelkemben napfény ragyog
ha ez büntetés,talán bűn az,hogy vagyok??!!
Bűn az, hogy érzek, hogy ezer sebből vérzek!!
Soha nem segítesz nekem, hiába kérlek
nincsen családom, nincsen már semmim
csak a sebek a szívemben és az elmúlt éveim,
meg egy mikrofon, ez az egyelten fegyverem.
Küzdjek! Miért? Magamért? Megteszem!!
Itt vagyok láss csodát,mert túlélek mindent
én vagyok az egyetlen csak,aki tudja mi van itt bent!!

Ref.:1-szer

Csak ülök itt egyedül, ahogy mindig is voltam
más vagyok, bár mégis egy vagyok a sorban
magányos vagyok, családom nincsen
akartam harcolni érte, de csak lógtam a kilincsen
mindenki meghalt körülöttem, szívemben sírköveket őrzök
az életem mosolygó szarkofág, miben pár évet letöltök
aztán megyek, hisz miért is maradjak,
hogy a maradék szívemből még egy darabot adjak?!
Eladtam az lelkem az ördögnek,nem kaptam semmit
Isten a szeretteim vette el, mond mért érdemlek ennyit?!
Senki sem tudja a választ, hiába kérdezem.
A hátam mögött az életem, a mikrofonon a két kezem

Ref.:1 szer

Számomra csak ez maradt már,
fagyos éjjelek.
Egy álom az élet és ébredni nem merek.
Eltemetek napokat, éveket, perceket…
Ez lett a sorsom, egy napra mindent felteszek…

Ref.:1-szer

Hírek
Hírek

Kiállítást kapott a SZIN

A legnagyobb múltú hazai fesztivál, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok legemlékezetesebb pillanatai köszönnek vissza azon a 300 méter hosszú kiállításon, melyet Szegeden, a felújított Stefánia sétányon adtak át a közönségnek. Az interaktív fesztiváltörténelem érdekessége, hogy az 50 évet bemutató 12 “stáción” egy-egy QR kód segítségével az adott korszak legjellemzőbb zenéi is felcsendülnek.

 

A Szegedi Ifjúsági Napok története három korszakra osztható. Az első a Kommunista Ifjúsági Szövetség – a fiatalabbak kedvéért az akkori egypártrendszer “uralkodó” pártjának, az MSZMP-nek az ifjúsági szervezete - égisze alatt 1968-tól 1989-ig tartott, majd jött a Szurdi Zsolt-féle rock klubos időszak 2002-ig, amelyet a modern SZIN megjelenése követett. Ezt a három korszakot mutatja be a SZIN szabadtéri kiállítása a szegedi Stefánia sétányon. 

 

A Szegedi Ifjúsági Napok, túl azon, hogy egy évvel megelőzte a világ legismertebb rockfesztiváljaként ismert Woodstock fesztivált, hatalmas lépés volt a hazai ifjúsági kultúra történetében. Az első olyan rendezvény volt, ahol egyszerre többtízezer fiatal gyűlhetett össze, és cenzúra nélkül léphettek fel nem csak a támogatott, de a tűrt, vagy akár tiltott zenekarok is. Ez a mai fiataloknak már ugyan nem sokat mond, de akkoriban sok zenekar nem tudott színpadra lépni a kor kulturális vezetőinek nemtetszése miatt.

 

„Az első ifjúsági napokat a KISZ (Kommunista Ifjúsági Szövetség) támogatásával 1968-ban rendezték a városháza előtt. Akkoriban nyílt a Szeged Bár és Étterem. Egy fergeteges sikerű táncestet szerveztek. Ekkor engedtek ki ennyi fiatalt először egyszerre az utcára” – emlékezett vissza pár évvel ezelőtt a kezdetekre a tavaly elhunyt Szurdi Zsolt, a  szegedi Rock Klub egykori vezetője.  Az első évben még Karneválnak hívták, és a városháza előtt rendezték a koncerteket. „Kiderült, hogy egy helyszín és egy este nem elég. A KISZ-nek mint ifjúsági szervezetnek valamit villantania kellett a fiataloknak. 1968 után került a Tisza-partra a rendezvény. A rakparton 50-100 ezer ember várta a menetet” – tette hozzá Szurdi.

 

“Ezrek és ezrek érkeztek (…) Soprontól Szabolcsig, Budapesttől a békési falvakig, megmozdultak a fiúk és lányok, az ország ifjúkommunistái, hogy eljöjjenek erre a nagyszerű (…) randevúra. Megismerni Szeged városát, a hangulatos Tisza-part szépségeit (…). De nem csupán városnéző turizmusez az országos ifjúsági seregszemle, hanem politikai demonstráció és kulturális misszió is” – írta a helyi Délmagyarország a korai években 1974-ben.

 

Egy fesztiválozó pedig így emlékezett vissza erre az időkre: “A fesztiválra érkező fiatalok ezen a néhány napon elengedhették magukat, önfeledten szórakozhattak, mindenféle retorzió nélkül. Az akkori államhatalom nem véletlenül hagyta ezt, hiszen az év többi napján nem néztek jó szemmel azokra a fiatalokra, akik hosszú hajjal, trapéznadrágban jártak és nyugati zenéket hallgattak.”

 

„1990-től 2002-ig a Rock Klub szervezte a fesztivált. Akár támogatás nélkül, a Dugonics téren és különböző klubokban, a Vidámparkban és a Laposon is zajlott a SZIN. Utóbbit találtuk a legjobb helyszínnek. Egyszer megpróbáltuk lezárni, és belépőt szedni, de ez lehetetlennek bizonyult” – mesélte korábban Szurdi. 

 

Ezután nagy fordulat következett a SZIN életében. A Szegedi Ifjúsági Ház szervezésében, és új helyszínre költözve, az akkor már javában éledező hazai fesztiválkultúrát követve elindult az „újkori SZIN”. Az évek során több külföldi fellépő érkezett Szegedre, a fesztivál a 2010-es években már komoly sajtónyilvánosságot kapott és a hazai fesztiválok között elsőként és azóta is egyetlenként, a környezettudatos tevékenysége okán - a Glastonbury fesztivállal egy évben – megkapta a nemzetközi Greener Festival Awardot.

 

Egy rövid váltás után néhány éve ismét a Szegedi Ifjúsági Ház kezébe került a SZIN szervezése, folytatva azt a koncepciót, amely 2010-re már a legjelentősebb hazai fesztiválok közé emelte a SZIN-t. Visszatértek a külföldi fellépők, sokszínűbb lett a fesztivál, de a legfontosabb, hogy olyan emberek szervezik, akik határozott koncepció mellett újra szívvel, szívesen csinálják a fesztivált.

 

A kiállítás megnyitóján a szervezők egy komoly nyereménnyel járó akciót is elindítottak: aki tavaly decembertől a fesztivál zárónapjáig jegyet vásárolt vagy vásárol a fesztiválra, akár napijegyet, akár bérletet, részt vehet egy sorsoláson. A Nissan Hovány felajánlásával a fesztivál zárónapján kisorsolnak – egy éves használatra - egy 0 km-es full extrás Nissan Micra gépkocsit, s a gépjármű mellett – egy éven keresztül -  a fesztivál állja a kötelező szervíz költségeket, téli-nyárigumi cserét valamint a biztosítást.