kereső
Kereső
Betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Groovehouse: Hosszú az út

Hosszú az út

Verse 1:
Soha nem meséltem magamról eddig még. Száz szó helyett talán egy dal most épp elég. Kezdeném, de hol kell, hogy értsd és tisztán láss?
Mi egyformák vagyunk, Te, én vagy bárki más...

Bridge 1:
ÚÚúhh a szívünk mindig útra kész, ha folyton hajt a vér, megállni túl nehéz..

Refrén:
Hosszú az út, vissza se nézek, inkább megyek tovább! lassan, de lépkedek a szívem után, és nem felejtem el, míg élek, hogy: Hosszú az út, messziről jöttem én az éveket nem számolom régen .. Addig megyek tovább, míg van elég erőm!

Verse 2:
Látod mégsem ismersz, csak színes képeken.. Előtted élhetem néha őrült életem!

Bridge 2:
Úgy szállnék én is, mint a szél...Nem félve semmitől, mert van ki elkísér..

Extra:
Látod ez vagyok én, neked furcsa talán, ahogy félreteszem azt ami fáj! Én elfogadom tudod, azt ami jár.. Ma már ennyi év után! Holnap majd fájhat más, mindig lesz választás, de a szívem előtt nincs soha már határ..

Hírek
Hírek

Szikradal premier

Fesztivál himnusz született


Az elismert, Artisjus-díjas szövegíró Orbán Tamás gyermekeknek is tanítja a dalszövegírást. Az általa szervezett különleges táborokban ízelítőt kaphat bárki a dalszövegírás menetéből és azokból az irodalmi alapvetésekből, amelyek nélkül a könnyűzenében sem boldogulhat egy rímfaragó.

2019. első állomásaként Nógrád megyében, a Litkei Általános Iskolában folytatódott a megújult “Dalszerzés oktatása általános iskolákban” elnevezésű program.
Ezúttal a szakmai csapatban Orbán Tamás mellett Csiszár Ferenc zeneszerző-producer oktatta a gyermekeket. A táborban résztvevő, 10-14 év közötti gyerekek 3 napon át ismerkedhettek a dalszerzés műhelytitkaival. 

A Litkével szomszédos Ipolytarnócon megrendezett 100 Szikra Művészeti Műhelyhét programjaihoz kapcsolódva a helybeli gyerekek kaptak felkérést arra, hogy a két szakember segítségével együtt elkészítsék a térség művészeti fellendítését célul kitűző fesztivál himnuszát.

A közös munka eredményeképp elkészült a „Szikradal”, amely éppúgy szól róluk, mint a fesztivál küldetéséről:

"Szikra, te légy a szikra!
Tiéd a vágyad, ha valóra váltod.
Szikra, te légy a szikra,
a fáklya az éjben, gyújtsd meg a lángot!"

A Szikradal teljes szövegét a Zeneszöveg.hu-n ITT találod!